030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Leren van de buren in België – voor arbodienst

Op 15 en 16 maart 2019 volgde een groep (bedrijfs)artsen, ondersteunende professionals en het management team van BlijWerkt onze 2-daagse module Leren van de buren in België.

Het doel van deze incompany training was om te leren over de Belgische wetgeving en regelgeving op het gebied van de uitvoering van sociale wetgeving en de preventie van arbeidsrisico’s.

Leren van de buren in Belgie- incompany voor arbodienstDag 1

De opleiders van de NSPOH hadden een mooi programma voorbereid. Op de eerste dag stond professor Marc Du Bois met de deelnemers stil bij de hoogte van uitbetalingen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid in België. In de middag gingen de bedrijfsartsen Lotje Lambregths en Chris Verbeek (tevens directeur medisch toezicht IDEWE) in op de verschillen en overeenkomsten in het Belgische en Nederlandse systeem van arbozorg.

Dag 2

Tijdens het werkplekbezoek aan een grote bierbrouwerij in Leuven, op de tweede dag, werd verder ingegaan op de concretisering van de arbodienstverlening. Sarah Koppenol, preventieadviseur en Jan Geens, arbeidsgeneesheer en bedrijfsarts gaven een rondleiding en introductie over de inrichting en effecten van preventie van arbeidsrisico’s bij de brouwerij. De volgende vragen kwamen aan de orde:

  1. Welk verzuim percentage verwacht je bij deze werkgever?
  2. Welke risicofactoren in het werk (arbeidsrisico’s) verwacht je?
  3. Welke beroepsziekten verwacht je?
  4. Welke bedrijfsongevallen verwacht je?
  5. Op welke wijze is in EHBO voorzien?
  6. Verwacht je een ploegendienst?
  7. Welke rooster verwacht je?

Tussendoor was er voldoende tijd voor de deelnemers om te ontspannen met een stadswandeling en een heerlijk diner. Voor deelnemers én NSPOH-ers een zeer succesvolle en leerzame tweedaagse, welke alom werd gewaardeerd!

Contact

Wil je er meer over weten?  Stuur een e-mail naar incompany@nspoh.nl. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met een van onze opleiders:

IncompanyTeam NSPOH
 Manja Coppens
0620612453
Puck Winnubst
0634860637