030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Erkenning verworven competentie AenG psycholoog NIP Print

In het kort

Voor deelnemers aan de Opleiding Arbeid & Gezondheidspsycholoog NIP die al over veel werkervaring op het A&G werkgebied beschikken, is het mogelijk om een EVC-traject te doorlopen. EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. In het traject toon je met bewijsmateriaal uit je werkpraktijk aan dat je de leerdoelen van de module Individuele begeleiding en behandeling en training en/of van de module Advisering en training al hebt behaald. Op dit moment is er alleen een EVC-procedure mogelijk voor degenen die al als A&O-psycholoog NIP geregistreerd staan.

Wat je leert

Erkenning van Verworven Competenties (EVC)

Het traject bestaat uit de volgende stappen:

  • Je verzamelt bewijsmateriaal uit je werkpraktijk.
  • Je beschrijft je visie op het beroep, gebruikt het bewijsmateriaal om je bekwaamheid aan te tonen en reflecteert hierop.
  • Gebruik voor het inleveren van de documenten het EVC-formulier van de module(s) waarvoor je EVC wilt aanvragen. Hierin staat tevens aangegeven aan welke eisen de documenten moeten voldoen en waarop beoordeeld wordt.
  • Er vindt online een criteriumgericht interview van 1 uur plaats waarin twee beoordelaars vragen stellen over je portfolio.
  • De beoordelaars verwoorden hun bevindingen schriftelijk. Daarin geven zij aan of je inderdaad hebt aangetoond dat je de leerdoelen van één of van beide modules reeds in de werkpraktijk hebt behaald. Indien dit het geval is, ontvang je een EVC-certificaat. Je ontvangt deze beoordeling binnen 5 werkdagen na het interview.
  • Het EVC-certificaat kun je gebruiken als bewijsmateriaal met betrekking tot de scholingseisen van het registratietraject Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP.

(de tekst gaat verder onder de video)

Voor wie

Geregistreerde arbeid- & organisatiepsychologen NIP die werkzaam zijn op het gebied van Arbeid en Gezondheid.

Toelatingseis

Je bent afgestudeerd als psycholoog op master niveau en ingeschreven als Registerpsycholoog NIP / Arbeid en Organisatie.
Het vereiste werk- en denkniveau voor deze scholing is academisch.

Docent

Mevrouw drs. D. (Daphne) Metsemakers (registerpsycholoog NIP A&O / registerpsycholoog NIP A&G i.o.) Opleider/adviseur/hoofddocent bij NSPOH en zelfstandig psycholoog.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie