030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

51 diploma’s uitgereikt bij de NSPOH

Datum: 15 nov '19

Eenenvijftig professionals, die de afgelopen jaren in opleiding waren bij de NSPOH, studeerden op 4 november 2019 af. In het bijzijn van familie en praktijkopleiders werden tijdens de feestelijke uitreiking op die dag diploma’s uitgereikt aan 34 artsen:

  • 7 verzekeringsartsen
  • 15 jeugdartsen
  • 3 artsen infectieziektebestrijding
  • 1 arts Beleid & Advies
  • 8 artsen Maatschappij & Gezondheid

Petrien Uniken Venema, directeur van de NSPOH, heette de 200 gasten welkom. Zij vertelde over het brede veld van de occupational en public health waarin de afstudeerders werken. Ook gaf zij aan dat deze professionals vaak werken met en voor mensen met veel verschillende achtergronden. Oog en oprechte interesse hebben voor de klanten en de verschillen tussen mensen is een belangrijke competentie.

Muziek

Iemand die zijn werk heeft gemaakt van het verdiepen in mensen met een verhaal is Leon Giesen van Mondo Leone. Leon maakt liedjes en beelden over bijzondere mensen. Hij verhaalde over een familielid dat leed aan depressies en over de man die de ‘Free Hugs-beweging’ is gestart. Na deze muzikale voorstelling werden per opleiding de diploma’s uitgereikt met een een persoonlijk praatje of filmpje van de praktijkopleiders voor hun deelnemer(s).

Daarna volgde natuurlijk de traditionele groepsfoto per opleiding. En hieven de gediplomeerden samen met vrienden, familie en collega’s het glas bij de afsluitende borrel om, voorlopig voor de laatste keer met elkaar, te reflecteren op de opleidingstijd.