030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

67 diploma’s uitgereikt bij de NSPOH

Datum: 3 jul '23

Zevenenzestig professionals, die de afgelopen jaren in opleiding waren bij de NSPOH, studeerden op 28 juni 2023 af. In het bijzijn van familie, vrienden en praktijkopleiders werden tijdens de feestelijke uitreiking in Hotel Theater Figi in Zeist diploma’s uitgereikt.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Jenneke van Rheenen, directeur van de NSPOH, heette de gasten welkom. Van de 67 afstudeerders waren er 59 aanwezig:

  • 13 praktijkondersteuners bedrijfsarts
  • 10 forensisch verpleegkundigen
  • 10 artsen maatschappij + gezondheid
  • 4 artsen infectieziektebestrijding, 1e fase opleiding arts Maatschappij & Gezondheid
  • 5 forensisch artsen
  • 2 masters public health
  • 5 verzekeringsartsen
  • 10 bedrijfsartsen

Wat leren wij van de natuur?

Spreker tijdens deze middag, Jeanette Morren, projectmanager stichting Biomimicry NL, vertelde over Biomimicry: het vertalen van de kennis van de natuur naar innovaties, oftewel over wat wij van de natuur kunnen leren. Jeanette gaf talloze voorbeelden van unieke oplossingen die in de natuur bestaan. Dit gaat over 3,8 miljard (!) jaar aan evolutionaire kennis, over wat werkt, wat passend is en wat blijvend is. En wat wij, ‘de diersoort mens’ hiervan leren en toepassen.

Zo is klittenband geïnspireerd op de klitplant: de vruchten van de plant hebben ‘weerhaakjes’, en blijven hiermee aan de vacht van dieren hangen en verspreiden zich zo. Een ander voorbeeld is de muggeprik. De steek voel je vaak niet, omdat de punt van de mond van de mug is samengesteld uit verschillende bewegende delen die met een minimum aan gedoe en een minimum aan pijn in de huid werken. Het ontwerp van een pijnloze injectienaald is hieraan ontleed.

Na deze presentatie werden per opleiding de diploma’s uitgereikt met een persoonlijk praatje of video van de praktijkopleiders voor hun afgestudeerde.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Daarna volgde natuurlijk de traditionele groepsfoto per opleiding. En hieven de gediplomeerden samen met vrienden, familie en collega’s het glas bij de afsluitende borrel om, voorlopig voor de laatste keer met elkaar, te reflecteren op de opleidingstijd.