030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

De werkvelden van de AGZ Print

In het kort

Het maakt veel verschil of je als verpleegkundige werkt op het gebied van infectiebestrijding, de openbare geestelijke gezondheidszorg of een ander werkveld. Wil jij de overeenkomsten en verschillen in aanpak leren kennen tussen deze en andere werkvelden in de algemene gezondheidszorg (AGZ)? Doe dan deze boeiende, driedaagse module.

Wat je leert

Overeenkomsten en verschillen tussen de verpleegkundige processen

De module is een onderdeel van de Opleiding Verpleegkundige maatschappij & gezondheid, profiel AGZ. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing.
Tijdens deze driedaagse module verken je het brede en diverse terrein van de algemene gezondheidszorg. Hierbij maak je kennis met de verpleegkundige processen in de verschillende werkvelden: infectieziektebestrijding, tbc-bestrijding, soa-aids-bestrijding, technische hygi├źnezorg, medische milieukunde en de openbare geestelijke gezondheidszorg (OGGZ). Je ontdekt de verschillen en overeenkomsten in de aanpak van problemen in deze werkvelden. Ook de werkwijze en de ontwikkelingen in de verschillende werkterreinen komen aan bod.
Alle aspecten van het verpleegkundige proces worden behandeld: anamnese, diagnose, plannen, uitvoer en evaluatie. Je wordt gestimuleerd om te achterhalen of bepaalde benaderingen ook toepasbaar zijn in je eigen werkgebied. Daarnaast loop je een halve dag stage bij je eigen organisatie, in een ander werkterrein.
De verbinding tussen je eigen werk en de inhoud van het programma staat centraal in deze module. Tijdens de bijeenkomsten oefen en leer je door kennis en vaardigheden toe te passen op eigen werksituaties. De module wordt afgesloten met een schriftelijke verslag van een meeloopstage binnen een van de werkvelden.

Na het volgen van deze driedaagse module:

  • ken je de verschillende stappen in het verpleegkundig handelingsperspectief.
  • kun je die stappen toepassen op je werkpraktijk.
  • ben je bekend met de verschillende werkterreinen van de algemene gezondheidszorg en de uitgangspunten en procedures die zij hanteren.
  • kun je reflecteren op overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende werkterreinen van de AGZ en je eigen werkterrein.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door specialisten die werkzaam zijn in de verschillende werkvelden.

Voor wie

Verpleegkundigen op hbo of vergelijkbaar niveau die werkzaam zijn in de publieke gezondheidszorg en kennis willen maken met de verschillende werkvelden van de algemene gezondheidszorg.

Toelatingseisen

Hbo verpleegkunde of werkzaam op vergelijkbaar niveau.

Ervaringen

Uitspraken van deelnemers aan een eerdere uitvoering van deze module:

  • “Positief: dat het docenten zijn uit de praktijk!! En veel praktijkvoorbeelden, met een koppeling naar de praktijk uit ons eigen werkgebied!”
  • “Indien je van de andere werkvelden nog niks weet, is deze module prettig.”

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.