030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

SOGEON Congres opleiders M+G Print

In het kort

‘Alle hens aan dek!’ is het thema van het SOGEON congres 2022.

We moeten allemaal aan de slag om ook in de nabije toekomst in Nederland voldoende bevlogen en goed opgeleide artsen en professionals in de publieke gezondheid te hebben. En om dat te bereiken hebben we voldoende opleidingsplekken nodig, voldoende praktijkopleiders en een excellente begeleiding van de aios in de praktijk en op het instituut. Daarvoor zullen we de nodige bakens moeten verzetten. Welke dat zijn horen we van onze eerste plenaire spreker, Judith Ludding, voormalig directeur van GGD regio Utrecht.

Er is uiteraard een aanbod van workshops waaruit je kunt kiezen. Een aantal voorbeelden:

  • Een workshop die door aios zelf is vormgegeven met de uitdagende titel: ‘Ruimte voor aios!’
  • Is het wel of niet verstandig aios groepsgewijs te begeleiden? Als je dat doet waarmee moet je dan rekening houden?
  • Durf je het aan om uit je comfortzone te treden? We bieden ook een workshop aan onder leiding van een theaterdocent om je bewust te worden van de impact van je houding.
  • Waarden-gedreven vakmanschap.

De plenaire spreker ’s middags is Kim Jansen: zij is expert op het gebied van generaties, millennials en generatiemanagement. Kim daagt ons uit hoe om te gaan met het steeds zichtbaar wordende generatieverschil tussen opleider en aios.

Gelukkig kunnen we het SOGEON congres dit jaar op locatie houden. Netwerken en bijpraten is daardoor weer mogelijk. Wil je daarvoor meer ruimte? Kies er dan voor om het laatste onderdeel, getiteld ‘Onderhandelen over opleiden: hoe creëer je een win-win’, vooraf als webinar te volgen.

Het volledige programma volgt eind juni!

Heb je je nog niet ingeschreven? Doe dat snel en houd de website in de gaten voor het volledige programma!

Het SOGEON congres is dé gelegenheid om als praktijkopleider M+G stil te staan bij hoe jij je rol invult. Het congres biedt voor zowel beginnende als ervaren opleiders een scala van lezingen, parallelsessies en discussies om je uit te dagen kritisch, onderzoekend en nieuwsgierig op je rol te reflecteren. Het congres levert AbSG accreditatiepunten op en telt mee als didactische scholing voor het erkend blijven als opleider.

Wil je weten of SOGEON ook voor jou dit congres vergoedt? Zie de toelichting hieronder.

Voor wie

Het congres is waardevol voor iedere opleider van een aios M+G.

SOGEON betaalt deelname aan dit congres voor alle praktijkopleiders van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G of FG, ook als je de Basisopleiding voor praktijkopleiders nog niet hebt afgerond. NB: vul bij aanmelden de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’.

Andere praktijkopleiders kunnen dit congres volgen tegen betaling.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie