030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

SOGEON Congres opleiders M+G en FG Print

In het kort

Het werkveld is onderhevig aan verandering. Hoe kun je ondanks alle veranderingen jouw kwaliteiten als praktijkopleider optimaal benutten om de aios te begeleiden? Het thema van het SOGEON-congres 2024 is ‘Scherp aan de wind varen’. Door scherp aan de wind te varen wend je beschikbare middelen zo aan dat je daarmee het beste resultaat behaalt. Deze dag zal dan ook in het teken staan van het versterken, verdiepen en verbreden van jouw kwaliteiten als praktijkopleider, zodat jij jouw opleiderschap optimaal kan inzetten en jouw aios het beste uit zichzelf kan halen!

Verzeker jezelf van een plek en schrijf je snel in!

Het SOGEON-congres is dé gelegenheid om als praktijkopleider stil te staan bij hoe jij je rol invult. Het congres biedt voor zowel beginnende als ervaren opleiders een scala aan lezingen, parallelsessies en discussies om je uit te dagen en kritisch, onderzoekend en nieuwsgierig op je rol te reflecteren. Naast plenaire lezingen is er een breed aanbod aan workshops waaruit je kunt kiezen. Ook is er ruimte voor netwerken.

Programma

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Kwaliteitskader KOERS en de kwaliteitscyclus;
  • werkvormen toepassen en integreren in de begeleiding van aios;
  • een aios begeleiden tijdens de tropenjaren;
  • inclusief opleiden;
  • de stand van zaken van het Landelijk Opleidings Plan arts M+G;
  • schrijfvaardigheid van de aios;
  • blinde vlekken en bias.

Workshops die vorig jaar goed werden bezocht en beoordeeld worden herhaald.

Voor wie

Het congres richt zich op praktijkopleiders van een aios M+G en FG.
Het congres levert AbSG accreditatiepunten op. Na deelname op 18 september ontvang je 5 accreditatiepunten. Als je voorafgaand aan het congres ook het webinar volgt, ontvang je een extra punt. In totaal levert het dus 6 accreditatiepunten op. Het aantal uren erkende didactische scholing is hetzelfde: 5 c.q. 6 uur.

Praktische informatie

Het SOGEON Congres voor opleiders M+G en FG vindt plaats op 18 september 2024 in Hotel Theater Figi in Zeist van 09.30 uur tot 16.30 uur.
De inloop is vanaf 8.45 uur en er is een afsluitende borrel tot 17.30 uur. Wanneer het definitieve programma bekend is zal deze gedeeld worden op deze pagina. Alle ingeschreven deelnemers krijgen voor aanvang het programma toegestuurd.

Vergoeding

SOGEON betaalt de deelname aan dit congres voor alle praktijkopleiders van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G en FG. Dat geldt ook als je de Basisopleiding voor praktijkopleiders nog niet hebt afgerond. NB: vul bij aanmelden de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’.

Andere praktijkopleiders kunnen dit congres volgen tegen betaling.