030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Videoverslag Midwinterdag 2019: Leiden of lijden

Datum: 26 feb '19

Leiden of lijden, dat was de vraag in de Midwinterdag van de NSPOH over professioneel leiderschap. Deze dag (28 januari 2019) zat vol inspirerende voordrachten over leiderschap, communicatie, samenwerking, professioneel vermogen en persoonlijke identiteit.

Bekijk hieronder de video-impressie van de Midwinterdag en beluister wat enthousiaste deelnemers erover vertellen.

Inspirerende sprekers

In de theaterzaal van Figi (Zeist) werden ruim 300 deelnemers geïnspireerd door verrassende sprekers zoals Arnaud Oosterbaan. Deze dirigent vertelde enthousiast over het leiden van orkesten en wat we daarvan kunnen leren voor professioneel leiderschap. Zijn boodschap was dat leiders te vaak ‘de neuzen één kant op willen brengen’, terwijl hij ervoor pleit ieder individu te laten stralen.

Drs. Danielle Braun, corporate antropoloog en auteur van de Corporate Tribe, managementboek 2016 daagde de zaal uit om te leren van “de koppensneller” en op zoek te gaan naar de eigen totem.
Professor Marc Smelik sprak over leiderschapstrajecten bij bedrijven en de publieke sector in Spanje, Engeland, China en Nederland.
Drs. Marjan Slob, wetenschapsfilosofie, publiciste en winnaar van de Socrates Wisselbeker 2017 nam de zaal mee in de filosofische aspecten van leiderschap.

Hoe is het om te leiden of geleid te worden?

Over leiderschap moet je niet alleen horen of praten. Hoe bepaal je positie en je doel, zonder de ander uit het oog te verliezen? Dit gevoel ervaarden deelnemers tijdens workshops naar keuze, zoals boksen, tango dansen, theatersport, stemgebruik en een workshop waarin ze zichzelf als ‘merk’ konden ontdekken. In de workshop van Frits Coumans besprak hij weer een nieuwe familie uit de Merelstraat. Dit in het verlengde van de module “Cliënt, casus en context”.