030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Terugkomdag voor gecertificeerde visusinstructeurs Print

In het kort

Werk jij als NCJ gecertificeerd VisusInstructeur en wil je je kennis verdiepen over de achtergronden en technieken van het Visusonderzoek? Wil je beter feedback leren geven op de uitvoering van het onderzoek aan JGZ professionals? En wist je dat je drie terugkomdagen moet volgen om in aanmerking te komen voor herregistratie als visusinstructeur? Volg jaarlijks een terugkomdag voor gecertificeerd visusinstructeurs.

Wat je leert

Elke terugkomdag richt zich op de verdieping van kennis over de visuele ontwikkeling van het jonge kind. Het programma wisselt jaarlijks.

In 2018 besteden we aandacht aan de implementatie van de nieuwe NCJ richtlijn Opsporing visuele stoornissen. Deze nieuwe richtlijn bevindt zich nu in de pilot fase. Naar verwachting zal de richtlijn najaar 2018 vastgesteld worden. De grootste verandering ten opzichte van de huidige richtlijn is de invoering van de Lea Hyvärinen test. Uitvoering van het onderzoek met behulp van deze test is essentieel anders dan met de Amsterdamse plaatjeskaart.

Tijdens de terugkomdag krijg je handvaten voor de implementatie van deze test binnen je eigen organisatie

Daarnaast ga je samen met de andere deelnemers en de docent een plan maken voor de implementatie van de nieuwe richtlijn binnen jouw organisatie.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken met betrekking tot de nieuwe richtlijn opsporen van visuele stoornissen;
  • kun je de belangrijkste verschillen tussen de huidige en de toekomstige richtlijn uitleggen;
  • kun je handvaten voor het implementeren van deze nieuwe richtlijn binnen je eigen organisatie toepassen;
  • heb je een start gemaakt met een implementatieplan en kun je dit toespitsen op de situatie binnen je eigen organisatie.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door mw. drs. Trijntje Sjoerdsma, beleidsadviseur orthoptie JGZ GGD Amsterdam en of mevrouw Ellen van Minderhout MSc, orthoptist Haaglanden Medisch Centrum.

Voor wie

NCJ gecertificeerde visusinstructeurs.

Toelatingseisen

NCJ registratie voor gecertificeerde VisusInstructeurs.

Een registratie in het NCJ register voor gecertificeerde visusinstructeurs is vijf jaar geldig. Ben je VisusInstructeur en wil je in aanmerking komen voor herregistratie? Dan dien je in deze periode:

  • 30 Korte Praktijkbeoordelingen (KPB) te hebben afgenomen.
  • twee groepstrainingen te hebben gegeven.
  • drie terugkomdagen voor visusinstructeurs te hebben gevolgd.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2017 kreeg deze module van de deelnemers een 8,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.