030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Terugblik op NSPOH Congres ‘The Good, The Bad and The Virus’

Datum: 15 dec '21

Meer dan 350 deelnemers volgden op maandag 29 november 2021 bij de NSPOH het online congres The Good, the Bad and the Virus, NSPOH goes Viral.

Om de vele vragen over corona en de pandemie te beantwoorden, deelden sprekers over de hele breedte van de public en occupational health de meest recente inzichten en kennis met deelnemers van de NSPOH Covid-special. Oorspronkelijk was dit een klinische dag voor deelnemers aan de opleidingen tot verzekerings- en bedrijfsarts, maar gezien de actualiteit van het programma sloten ook deelnemers aan de opleiding Master Public Health, de opleiding voor verpleegkundigen Maatschappij en gezondheid en andere belangstellenden aan.

‘Contagion’

Het evenement opende met de trailer van de pandemiefilm Contagion, waarna dagvoorzitter Maaike de Vries een mooi bruggetje maakte naar het congres waarin COVID-19 centraal stond. Daarna volgde een scala aan plenaire lezingen in de – tot heuse studio omgetoverde – Merwedezaal. De parallelsessies werden vanuit de diverse zoomrooms gestreamd.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

dagvoorzitter Maaike de Vries in de studio (Merwede-zaal) bij de NSPOH

Meer dan 30 sprekers werkten mee aan deze dag. Een kwart daarvan presenteerde vanuit huis, de anderen waren aanwezig bij de NSPOH in Utrecht, de locatie van het congres.

Er werd gesproken over ethische dilemma’s van de coronabestrijding en mondiale uitbraken in het algemeen, over manieren om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen, over hoe de crisis heeft geleid tot een transitie in de maatschappij en wat die betekent voor zowel het werken, sociale contacten of zorg. Natuurlijk ook over beroepsziekten in relatie met Covid, over het virus zelf en wat het nu eigenlijk betekent als een vaccin 95% effectief is. En over besluitvorming over de bestrijding.

(tekst gaat verder onder de trailer)

Dagprogramma

Ben je benieuwd naar de sprekers en het dagprogramma? klik dan op de afbeelding rechts.

De medewerkers van de NSPOH zijn trots op het resultaat van deze dag en kijken uit naar het volgende evenement!

Save the date!

Op dinsdag 21 juni 2022 organiseert de NSPOH de Midzomerdag ‘On the move! .