030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Midzomerdag ‘On the move’ 21 juni 2022 – een verslag

Datum: 29 jun '22

Op dinsdag 21 juni was het zo ver: de Midzomerdag ‘On the Move’ live vanuit het spoorwegmuseum in Utrecht. De dag werd online gevolgd door 337 deelnemers. Voor wie het nog niet weet: de Midzomerdag is een themadag voor artsen en verpleegkundigen in opleiding bij de NSPOH. Andere professionals kunnen de Midzomerdag als bij- en nascholing volgen.

Laatste check

Iedereen is op tijd aanwezig. Technische partij ACS en plaformbouwer Savvy testen of alles loopt. Onze inhoudelijk chatbeheerders Manja, Frans en Jenneke kruipen achter de computer. Onze PA’s Vanessa, Woro en Annemieke zitten stand-by om deelnemers te helpen met inlogproblemen. Multimedia designer Babs en content creator Lie staan klaar om beeldmateriaal te maken voor social media en de aftermovie. Organisator Nicole neemt nog een keer het draaiboek door. We kunnen van start!

De sprekers

Maar dan…. Om 9.00 belt de eerste plenaire spreker Lucien Engelen in paniek naar Nicole. Hij is nog thuis in Roermond. Er is iets heel erg mis gegaan met zijn agenda. We moeten snel handelen. Met bloed, zweet en tranen weten we Lucien online in te laten bellen. Met helaas wat opstartproblemen rondom beeld en geluid weet hij zijn plenaire lezing ‘Van zorg naar gezondheid’ succesvol te voltooien.

Gevolgd door een ongelooflijk inspirerend verhaal van Maarten van der Weijden over ‘On the move naar grote hoogte in onzekere tijden’. Wat een positieve energie straalde hij uit. Wat zorgde voor een brede glimlach op ieders gezicht, maar ook ontroering en kippenvel.

Joyce Zwartkruis, Nora van Gaal en Jorien Bonnema nemen de kijkers mee in ‘Klimaat en gezondheid: kansen en bedreigingen’. Drie korte lezingen over alle risico’s en de kansen van klimaatmaatregelen voor de volksgezondheid en welke rol voor artsen is weggelegd.

We sluiten af met Michel Osseweijer die met veel interactieve pollvragen, video’s en foto’s ‘De digitale reis naar gezondheidsverbetering voor iedereen’ schetst.

Tevreden

Het voorlopige evaluatiecijfer is een 7,3 op basis van 232 reacties.  Een mooi resultaat voor een online event. Op wat technische schoonheidsfoutjes na hebben we er met elkaar een prachtige dag van gemaakt.

Themadag 2022: Midzomerdag ‘On the Move’

Datum: 20 jun '22