030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Mvo volgens de NSPOH: Gezond, geluk en groen

Bij de NSPOH staat mvo voor Medische Vervolgopleidingen. Maar de term staat natuurlijk ook voor maatschappelijk verantwoord, oftewel duurzaam ondernemen. Duurzaam ondernemen wordt bij ons gekenmerkt door de waarden Gezond, Geluk en Groen. De eerste, gezondheid, ligt voor de hand. Daar draait ons onderwijs tenslotte om. Elke dag stomen wij professionals klaar voor de dagelijkse uitdagingen in de publieke gezondheid en de occupational health, de gezondheid op het werk.

Maar ook binnen onze eigen muren hanteren we deze duurzame kernwaarden. Lees maar eens mee.

Mvo: gezond & geluk

De waarden ‘gezond’ en ‘geluk’ dragen we op de volgende manieren uit:

  • Deelname taalcafé Taal doet meer

Onze NSPOH-medewerkers schuiven regelmatig aan bij het Taalcafé van de Utrechtse stichting Taal doet meer. Tijdens deze bijeenkomsten oefenen nieuwe Utrechters hun Nederlands. Wij vinden het belangrijk om hieraan bij te dragen, want als je kunt meepraten, kun je meedoen in de maatschappij!

  • Wonderfoon

Daarnaast bouwen we met een aantal collega’s periodiek Wonderfoons. Dit zijn oude PTT-telefoons met een draaischijf, die tot een soort muziekdoos worden omgevormd. Dementerende ouderen beleven hier veel plezier aan. Daarom schenkt de NSPOH ze aan verzorgingshuizen in de buurt.

  • Duurzame inzetbaarheid

Ten slotte sluiten wij elke jaar aan het eind van de zomer een paar dagen de NSPOH-deuren. Op een aparte onderwijslocatie werken we dan aan onze persoonlijke en professionele ontwikkeling, zodat we duurzaam inzetbaar blijven. Ook wij zijn immers nooit uitgeleerd!

Tijdens deze dagen oefenen we nieuwe vaardigheden en kennis, waarmee we het onderwijs en de samenwerking naar een hoger niveau tillen. Zo leerden we in de zomer van 2019 waarom we net als apen zouden moeten vlooien, hoe je effectief van je laat horen en hoe je je verhaal versterkt met tekeningen.

Mvo: Groen

Aandacht voor het milieu is onze derde mvo-pijler. In de inrichting van ons pand werken we zoveel mogelijk duurzaam – het liefst circulair. Dat doen we door goede materialen te gebruiken, die lang meegaan en daarna gerecycled kunnen worden.

gezonde lunch NSPOHOnze ‘groene focus’ zie je ook terug in de biologische lunch van onze cateraars. Die wordt zoveel mogelijk geleverd door lokale leveranciers. Zo brengt de groenteboer om de hoek iedere middag gezonde snacks. Periodiek beoordelen we wat we weggooien en hoe we ons afval kunnen verminderen.

Daarnaast reizen de meeste collega’s met de fiets of het openbaar vervoer. En wist je dat het lettertype van onze huisstijl, Calibri light, de minste inkt verbruikt?

Op deze manieren zet de NSPOH zich in voor een gezonde, gelukkige en duurzame samenleving.

Wil je meer weten over ons werkterrein? Bekijk onze opleidingen en bij- en nascholingen.