030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Informatiebijeenkomst praktijkondersteuner bedrijfsarts Print

Uitnodiging

Wil jij activerende gesprekken voeren met werknemers over hun werk, gezondheid, en duurzame inzetbaarheid in nauwe samenwerking met de bedrijfsarts? Dan kan de Opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB) bij de NSPOH iets voor jou zijn! 29 november start een nieuwe groep. De opleiding duurt 10 maanden.

Wil je meer informatie over de opbouw en inhoud van de opleiding? Bijvoorbeeld over de verschillende modules of de praktijkperiode? Meld je dan vrijblijvend aan voor de gratis online informatiebijeenkomst. Naast dat je algemene informatie krijgt, krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen.

Praktische informatie

Aanmelden kan via de inschrijfknop rechts. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail.

Voor wie

Je bent werkzaam in de arbowereld of bent van plan een overstap te maken naar dit werkveld en hebt aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau. Daarnaast heb je interesse in het begeleiden van werknemers op gebied van duurzame inzetbaarheid. Je werkt (in de nabije toekomst) minstens een, maar bij voorkeur twee dagen in taakdelegatie van een bedrijfsarts op een relevante werkplek.

Rooster

2 november

  • 11.00-11.30 uur: voorlichting over de opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts.
  • 11.30-12.00: gelegenheid tot het stellen van vragen.

7 november

  • 15.00-15.30 uur: voorlichting over de opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts.
  • 15.30-16.00: gelegenheid tot het stellen van vragen.
Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

 

In het kort

Bij de NSPOH word je opgeleid tot een activerende Praktijkondersteuner Bedrijfsarts. Je werkt samen met werknemers en werkgevers aan herstel van werkfunctioneren en de bevordering van duurzame inzetbaarheid. Dit doe je door de werknemer te motiveren, de organisatie proactief en preventief te adviseren en, zo nodig, initiatief te nemen tot overleg met bedrijfsarts en andere professionals.

Tijdens de opleiding leer je:

  • In taakdelegatie- verantwoord samen te werken met de bedrijfsarts op het gebied van verzuimbegeleiding, preventie en duurzame inzetbaarheid.
  • Vanuit je eigen expertise een zelfstandige bijdrage leveren aan vraagstukken rondom lichamelijke en psychische belasting en belastbaarheid.