030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Incompany training bij het UWV door NSPOH

  • EMDR in de sociaal geneeskundige praktijk.

In de afgelopen jaren is de NSPOH door verschillende vestigingen van het UWV (o.a. Goes, Breda en Rotterdam) gevraagd om onderwijs te verzorgen voor de verzekeringsartsen. Een van de onderwerpen van de scholingen was EMDR in de sociaal geneeskundige praktijk. Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is ontwikkeld om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ingezet kan worden bij andere problemen of klachten. Bijvoorbeeld bij angststoornissen, chronische pijn en bij behandeling van niet goed verwerkte, schokkende gebeurtenissen in het verleden.

Uitspraak van een deelnemer aan een eerdere uitvoering van deze module: “Het onderdeel was zéér nuttig in het kader van schatten van de belastbaarheid van een cliënt en het geven van goede behandeladviezen; topdocent!”

  • Moeilijke mensen

Ook het thema ‘moeilijke mensen’ kwam aan bod. Iedereen heeft op het werk wel eens te maken met ‘moeilijke mensen’, maar niet iedereen vindt dezelfde mensen ‘moeilijk’. Wat maakt iemand eigenlijk een moeilijk mens? Is er sprake van een communicatiestoornis tussen jou en je cliënt? Wat kun je dan doen om het contact te verbeteren? Of zit ‘m het probleem in de persoonlijkheidsstructuur van de cliënt? En hoe gaat je dan op professionele manier met hem of haar om?

Deelnemers merkten op:

  • “Ik kom graag nog eens terug voor een cursus. Een gedreven docent, heel prettig. Had oor/oog voor ons allen. Wist in korte tijd een veilige sfeer te creëren waarin we cases konden oefenen. Jammer dat het maar twee dagen waren!”
  • “Het enthousiasme van de docent en zijn kennis had een positieve invloed op de cursus.”

Contact

Wil je er meer over weten?  Stuur een e-mail naar incompany@nspoh.nl. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met een van onze opleiders:

IncompanyTeam NSPOH
 Manja Coppens
0620612453
Puck Winnubst
0634860637