030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Huisarts en zorg bereidt zich voor op Stoptober!

Zorggroep Huisarts en Zorg is het samenwerkingsverband van 75 huisartsen in de regio rond Gorinchem. Bij de verschillende huisartsen zijn ook praktijkondersteuners (POH’ers) werkzaam en zij voeren voor een groot deel de begeleiding bij het stoppen met roken uit.
De POH’ers voeren verschillende gesprekken met de rokers die de huisarts aan hen heeft doorverwezen. Zij geven advies over de verschillende manieren om te stoppen met roken en gaan in op het gebruik van eventuele hulpmiddelen (bijvoorbeeld medicatie of nicotinepleisters). Een en ander gebeurt aan de hand van motiverende gespreksvoering.

Stoppen met roken

Om zich gezamenlijk voor te bereiden op Stoptober volgden 25 praktijkondersteuners een incompanytraining. In twee subgroepen gingen zij één dag aan de slag met trainer Simone Königs. Er was ruim de tijd voor hun wens om veel te oefenen met het voeren van zogenaamde ‘stop-gesprekken’. Verschillende technieken uit de motiverende gespreksvoering passeerden hierbij de revue, maar altijd gekoppeld aan de actuele informatie over medicatie.

Praktische informatie

Incompany

Wil je er meer over weten? Lees dan verder over onze scholing op maat. Je kunt vrijblijvend contact opnemen met een van onze opleiders. Stuur daarvoor een e-mail naar incompany@nspoh.nl.

Contact

Heb je een andere vraag over onze opleidingen, bij- en nascholing of incompany trainingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!