030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Huisarts en zorg bereidt zich voor op Stoptober!

Zorggroep Huisarts en Zorg is het samenwerkingsverband van 75 huisartsen in de regio rond Gorinchem. Bij de verschillende huisartsen zijn ook praktijkondersteuners (POH’ers) werkzaam en zij voeren voor een groot deel de begeleiding bij het stoppen met roken uit.
De POH’ers voeren verschillende gesprekken met de rokers die de huisarts aan hen heeft doorverwezen. Zij geven advies over de verschillende manieren om te stoppen met roken en gaan in op het gebruik van eventuele hulpmiddelen (bijvoorbeeld medicatie of nicotinepleisters). Een en ander gebeurt aan de hand van motiverende gespreksvoering.

Om zich gezamenlijk voor te bereiden op Stoptober volgden 25 praktijkondersteuners een incompanytraining. In twee subgroepen gingen zij één dag aan de slag met trainer Simone Königs. Er was ruim de tijd voor hun wens om veel te oefenen met het voeren van zogenaamde ‘stop-gesprekken’. Verschillende technieken uit de motiverende gespreksvoering passeerden hierbij de revue, maar altijd gekoppeld aan de actuele informatie over medicatie.

Contact

Wil je er meer over weten?  Stuur een e-mail naar incompany@nspoh.nl. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met een van onze opleiders:

IncompanyTeam NSPOH
 Manja Coppens
0620612453
Puck Winnubst
0634860637