030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Terugkomdag Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18 Print

In het kort

Als JGZ-professional kom je steeds weer nieuwe dingen tegen in de dagelijkse praktijk. Daarom hebben we speciaal voor jou en andere deelnemers aan de Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18 een nieuwe terugkomdag georganiseerd. Wil jij bijvoorbeeld leren hoe je ouders en jeugdigen kunt begeleiden tijdens een vechtscheiding? En wil je bijgepraat worden over een actualiteit in de jeugdgezondheidzorg? Kom dan naar deze terugkomdag.

Wat je leert

Ouders en jeugdigen begeleiden tijdens een vechtscheiding

Deze terugkomdag is een aanvulling op de zesdaagse Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18. Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing.

In 2016 waren er 5500 vechtscheidingen: ouders gaan uit elkaar, maar samen komen ze er niet uit. Bijvoorbeeld door wederzijdse beschuldigingen en verwijten. Kinderen zijn hier altijd de dupe van. Het aantal vechtscheidingen stijgt jaarlijks. Als JGZ-professional krijg er dus steeds meer mee te maken.

Het ochtendprogramma van deze terugkomdag staat in het teken van dit probleem. Je krijgt inzicht in jouw houding als JGZ-professional. Ook leer je met welke krachten je te maken hebt en hoe je omgaat met waarheidsvinding.

In de middag bespreken we een ander actueel JGZ-onderwerp.

In tegenstelling tot de Introductiecursus beperken we het aantal voorbereidende opdrachten. De kennisoverdracht gebeurt op een interactieve manier, zoals je van ons gewend bent. Daarbij is ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en ervaringen.

Na afloop van deze terugkomdag:

  • weet je hoe je als JGZ-professional omgaat met ouders en jeugdigen, die zijn verwikkeld in een vechtscheiding.
  • weet je wat jouw rol is en hoe je iets kunt betekenen voor de veiligheid van kinderen.
  • heb je je actuele kennis van de jeugdgezondheidszorg bijgespijkerd.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door professionals met ruimschoots ervaring in het vakgebied.

Voor wie

Basisartsen of verpleegkundigen die in 2016 of 2017 de Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18 hebben gevolgd.

Toelatingseisen

Je hebt de Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18 gevolgd.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.