030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Summer course epidemiologie 2018: wat kan ik er mee? Print

In het kort

Je haalt meer uit artikelen en onderzoeken als je kennis van epidemiologie en biostatistiek op peil is. Daarom organiseert de NSPOH in samenwerking met STIP voor de 10e keer de Summer course epidemiologie: wat kan ik ermee? Wil jij jouw kennis van epidemiologie en biostatistiek opfrissen en bijspijkeren? Volg dan dit intensieve, driedaagse programma op een prachtige locatie in Drenthe.

Wat je leert

Fris jouw kennis op over epidemiologie en biostatistiek

Deze module is (keuze-)onderdeel van de medische vervolgopleidingen Maatschappij & gezondheid (M&G), Bedrijfsgeneeskunde, Verzekeringsgeneeskunde en van de Master public health. Je kunt deze module ook volgen als bij- en nascholing.

Als professional in de openbare gezondheidszorg is het belangrijk dat je je kennis op peil houdt. Dat kan door het lezen van wetenschappelijke artikelen, door je te verdiepen in de achtergronden van de nieuwste ontwikkelingen en door (zijdelingse) betrokkenheid bij onderzoek.
Maar je wilt de opzet en uitkomsten van onderzoek goed kunnen beoordelen, interpreteren en toepassen. Daarom is het belangrijk dat je jouw kennis van epidemiologie en biostatistiek regelmatig bijspijkert. Deze Summer course is de gelegenheid bij uitstek om je (opnieuw) te verdiepen in het gebruik en de mogelijkheden van epidemiologisch en kwantitatief onderzoek.
Tijdens deze module betrekken we je actief bij plenaire sessies, oefeningen, casuïstiek en groepsdiscussies.

Na afloop van deze driedaagse module:

  • is je basiskennis van de epidemiologie en de biostatistiek opgefrist en bijgespijkerd.
  • heb je je verdiept in het gebruik van epidemiologie en biostatistiek in je eigen praktijk.
  • kun je medisch wetenschappelijke vakliteratuur kritischer lezen. Niet alleen op de methodologische waarde, maar vooral op de inhoudelijke betekenis ervan voor jouw eigen praktijk en professioneel beleid.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door dr. Willy-Anne van Stiphout, arts M&G, epidemioloog B, trainer in praktijk en theorie van epidemiologie, STIP, Zweeloo.

Voor wie

Voor professionals die zich bezighouden met epidemiologie
Sociaal geneeskundigen (artsen maatschappij en gezondheid, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen), beleidsmedewerkers, gezondheidswetenschappers, professionals en projectcoördinatoren, die werken in het brede veld van de volksgezondheid. Bijvoorbeeld bij GGD, gemeente, universiteit, ministerie, (koepel van) zorgverzekeraar(s), zorginstelling of een ander soort instituut dat zich bezighoudt met epidemiologie.

Toelatingseisen

Academisch werk en denkniveau

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2017 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,3.

Uitspraken van eerdere deelnemers:

  • “De docent weet de leerstof heel goed uit te leggen, heeft een aanstekelijk enthousiasme, gaat heel interactief te werk en zorgt voor een veilige sfeer in de groep. Ze let ook goed op een juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Al met al kost het geen enkele moeite om alle dagen van ’s ochtends tot ’s avonds te blijven opletten. Ik vond het erg jammer dat de module was afgelopen!”
  • “Zou voor iedereen een verplicht onderwerp moeten zijn.”
  • “Docente kan de stof helder en levendig brengen. Epidemiologie is niet saai!”
  • “Ik ben er van overtuigd dat ik nu beter in staat ben artikelen te doorgronden.”
  • “Het is ongelofelijk knap hoe de docent zulke lastige materie begrijpelijk en boeiend kan overbrengen. Ik heb er ontzettend veel aan gehad!”

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Praktische informatie

De prijs is exclusief hotelovernachting. Indien gewenst kan de NSPOH je adviseren over de hotelovernachting.

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.