030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Slaap en werk Print

In het kort

Slaap en slaapproblemen hebben grote invloed op de werkprestaties en belastbaarheid van werknemers. Werk je als bedrijfs- of verzekeringsarts en wil je je inzicht vergroten op het gebied van slaap en werk? Wil je ontdekken welke behandelingen mogelijk zijn? Doe dan deze eendaagse module.

Wat je leert

Slaapproblemen, consequenties en behandelmogelijkheden

Deze module is een (keuze-)onderdeel van de medische vervolgopleidingen Bedrijfsgeneeskunde en Verzekeringsgeneeskunde. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing.

We starten deze interactieve, eendaagse module met een algemene inleiding over slaap, de stadia en functies. Vervolgens bespreken we de verschillende soorten slaapproblemen en hun mogelijke gevolgen. Daarbij hebben we specifiek aandacht voor beperkingen als gevolg van slaapproblemen. Ook de invloed op de belastbaarheid van mensen, op korte en langere termijn, komt aan bod.

Daarnaast hebben we veel aandacht voor behandelmogelijkheden van slaapproblemen en wat de indicaties zijn voor de verschillende behandelingen. We gaan dieper in op de samenhang tussen slaapproblemen en stoornissen en beperkingen, ingewikkelde differentiaaldiagnoses en medicijngebruik.

De leerstof wordt behandeld in interactieve presentaties, die worden ondersteund door videomateriaal. Je krijgt specifieke opdrachten om kennis en vaardigheden te oefenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • heb je je kennis verrijkt over nut en noodzaak van slaap.
  • kun je slaapproblemen (beter) benoemen en herkennen.
  • kun je situaties herkennen waar slaapproblematiek mogelijk een rol speelt.
  • heb je inzicht in de invloed van slaap en slaapstoornissen op de werkprestaties en belastbaarheid van werknemers.
  • weet je wat de behandelmogelijkheden zijn en wanneer doorverwijzing naar een specialist noodzakelijk is.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door Karel Schreuder, arts-somnologist, Centrum voor Epilepsie en Slaapstoornissen SEIN Zwolle, Secretaris Nederlandse Stichting voor Slaap- Waakonderzoek (NSWO).

Voor wie

Voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.