030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Refereermiddag oncologie 2022 Print

In het kort

Werk je als bedrijfsarts, verzekeringsarts of bedrijfsarts consulent oncologie (BACO)? Of ben je in opleiding en heb je speciale interesse in oncologie? Volg dan de laatste ontwikkelingen en resultaten uit wetenschappelijk onderzoek en de oncologische kliniek. Kom dan naar deze refereermiddag.

Wat je leert

Actuele, oncologische thema’s

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Het programma van deze middag wisselt jaarlijks. We hebben interessante sprekers uit de kliniek over bijzondere onderwerpen! In 2022 ziet het programma er als volgt uit:

  • Eveliene Manten: AYA ‘jong en kanker’ Zorgnetwerk. De opzet van de AYA-zorg in netwerkverband.
    Suzanne Kaal: De effecten van kanker en kankerbehandeling op de kortere en langere termijn .
  • Desiree Dona: (R)entree in studie en werk als behandeldoel voor AYA’s. Uitleg over het belang van arbeidsgerichte zorg voor AYA’s en de rol van de klinisch arbeidsgeneeskundige in het AYA zorgteam. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt toegelicht hoe de klinisch arbeidsgeneeskundige handen en voeten geeft aan arbeid als behandeldoel en als medicijn.
  • Na afloop van de bijeenkomst is er voor de BACO of bedrijfsartsconsulent oncologie met Miriam Mouton nog kort gelegenheid voor onderling overleg, uitwisseling van informatie en ervaring over het verloop van hun (toekomstige) klinische stage oncologie.

Wil je je na deze middag verder verdiepen in gespecialiseerde ketenzorg oncologie voor optimale begeleiding van (ex-) kankerpatiënten in relatie tot arbeid? In de Opleiding Bedrijfsarts & consulent oncologie leert de gemotiveerde, geregistreerde en ervaren bedrijfsarts over klinische aspecten van oncologie en de multidisciplinaire aanpak in het begeleiden van kankerpatiënten.

Voor wie

Bedrijfsartsen en verzekeringsartsen (in opleiding), bedrijfsarts consulenten oncologie (in opleiding) en arboverpleegkundigen die zich nader willen verdiepen in aspecten van oncologie in relatie tot arbeid.

Toelatingseisen

Je bent bedrijfsarts, verzekeringsarts, bedrijfsarts consulent oncologie of arboverpleegkundige. Of je doet de opleiding tot deze specialismen.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2022 kreeg deze module van de deelnemers een 8,7.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.