030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

JGZ Alumnidag 2018 Print

Durf te zijn wie je wil !

In het kort

Hoe houd je de spirit en enthousiasme van je opleiding jeugdarts vast in de waan van alledag? Hoe bijzonder zou het zijn om elkaar weer te zien, te spreken en te horen waar een ieder mee bezig is. Met dit doel voor ogen biedt de NSPOH jou als eerdere deelnemer de kans een geaccrediteerde jaarlijkse onderwijsdag te volgen.

Er is nog een andere aanleiding: Corien Scheenstra  wil op deze dag graag nog eenmaal coördinerend opleider zijn. Het is haar allerlaatste dag bij de NSPOH, die ze verlaat vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Programma

Centraal staan drie onderwerpen, die je als JGZ professional kunt inzetten en gebruiken om het verschil te kunnen maken, als jeugdarts of arts M&G binnen je organisatie, maar zeker ook daarbuiten,

Gebruik je “kleur en wees er trots op”

Ben je een denker, of juist iemand die juist leert van vallen en opstaan? Is jouw manager of de beleidsambtenaar van de gemeente totaal iemand anders? Het is allemaal goed, maar door je zelf te kennen, helpt je jezelf veel verder. Als je weet hoe je jouw “kleur” eruit ziet, kun je dit inzetten om je doel te bereiken, privé en professioneel. Hoe? Dat leer je tijdens deze onderwijsdag.

(Professionele) identiteit

Vraag eens aan een stel artsen om zich zelf voor te stellen, zonder dat te zeggen wie ze beroepsmatig zijn, waar ze werken (kinderarts, jeugdarts internist, arts MG enz). Ze mogen alleen zeggen wie ze zijn, hoe oud ze zijn, getrouwd, hobby’s, kinderen, waar ze van houden, welke vakanties, kamperen of juist niet, welke sporten etc. Dat is echt heel lastig. Aan de andere kant: leg eens als jeugdarts uit wat je doet, wat jouw beroep inhoudt en waarom het zo goed is als je als ouder en/of jeugdige op het spreekuur komt. Wie ben je als persoon, wie ben je als arts, waarom ben je waardevol en mag je er zijn? Daarop proberen we met elkaar antwoorden te formuleren.

Reflecteren kun je leren

In de opleiding heb je leren reflecteren. Maar doe je het op de juiste manier, zodat je dit automatisch dagelijks gaat toepassen, ook in je privé leven? Leer in dit onderdeel een paar handige trucjes, die je veel opleveren en niet alleen in je werk. Je leert nu eenmaal het beste van eigen ervaringen en hoe je het een volgende keer anders kunt doen. Daar is veel winst te behalen voor jezelf.

Wat je leert

Na het volgen van deze onderwijsdag

  • weet je welke “kleur” (rood, blauw, groen of geel) bij jou past en die voor een groot gedeelte jouw handelen in bepaalde situaties bepaalt.
  • heb je geleerd hoe je deze effectief kunt inzetten in je werk, maar ook privé.
  • ben je je bewust van jouw persoonlijke identiteit en kun je deze ook vertalen naar een beroepsmatige identiteit.
  • heb je geleerd hoe je effectief kunt reflecteren en daardoor je eigen handelen kunt verbeteren of effectiever kan maken.

Docenten

  • Evi Vermeer
  • Col Prevoo
  • Felicia Vizi

Voor wie

Jeugdartsen (eerdere deelnemers aan onze opleiding jeugdarts), opleiders JGZ en andere belangstellenden.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.