030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Capaciteitenprofiel voor kinderen met een aandoening Print

In het kort

Als jeugdarts ben je betrokken bij indicatieadviezen voor individuele jeugdigen met een (chronische) aandoening. Het capaciteitenprofiel is een instrument om te bepalen wat kinderen nodig hebben om goed te functioneren. Meer daarover leer je in deze eendaagse module, die voorheen werd aangeboden onder de titel Nieuwe taak jeugdarts: indicatiestelling.

Wat je leert

Nieuwe taak voor de jeugdarts: indicatiestelling

Deze module is een (keuze-)onderdeel van de profielopleiding Jeugdgezondheidszorg (1e fase M&G). Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.
Tijdens deze eendaagse module staan twee methoden centraal: de ICF en het capaciteitenprofiel. De ICF is een internationaal begrippenkader. Het capaciteitenprofiel classificeert extra zorg die blijvend nodig zal zijn bij jeugdigen met een chronische aandoening. Het gebruik van deze twee methoden is nuttig voor het individuele kind. Maar ze zijn ook nuttig om beleidsmakers en deelnemers van samenwerkingsverbanden duidelijk te maken welke zorg er in de maatschappij nodig is om jeugdigen te kunnen laten participeren. In interactieve hoorcolleges en tijdens praktische oefeningen fris je je kennis van deze instrumenten op.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • weet je welke instrumenten voor jeugdartsen beschikbaar zijn voor indicatiestelling.
  • heb je theoretische onderbouwing op dit vlak opgedaan.
  • heb je praktische vaardigheden ontwikkeld in het gebruik van de ICF en het capaciteitenprofiel.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door de volgende docenten:

  • Judith van Munster, kinderrevalidatiearts
  •  Eveline Kok, jeugdarts KNMG.

Voor wie

Jeugdartsen KNMG, artsen M&G profiel JGZ en kinderrevalidatie-artsen.

Toelatingseisen

Werkzaam zijn als jeugdarts, arts M&G profiel JGZ of als kinderrevalidatie-arts.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2019 kreeg de module Nieuwe taak voor de jeugdarts: indicatiestelling van de deelnemers een 8,7.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.