030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Belastbaarheid bij chronische nierschade en reumatoïde artritis Print

In het kort

Zowel reumatoïde artritis als chronische nierschade trekken een zware wissel op het leven van de patiënt. Werk je als arts of arbeidsdeskundige? En wil je inzicht krijgen in de prognose en belastbaarheid van cliënten met deze chronische aandoeningen? Wil je daarnaast leren hoe je een rol kunt spelen in hun participatiegedrag en empowerment? Doe dan deze module.

Wat je leert

Protocollen, medische kennis en het cliëntenperspectief

Deze module is een (keuze-)onderdeel van de medische vervolgopleidingen Bedrijfsgeneeskunde en Verzekeringsgeneeskunde. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

In 2009 zijn voor reumatoïde artritis en chronische nierschade verzekeringsgeneeskundige protocollen opgesteld. In deze interactieve module leer je volgens deze protocollen te werken. Daarnaast krijg je actuele kennis over de medische stand van zaken. Op deze manier heb je de juiste tools om de belastbaarheid van cliënten met deze chronisch aandoeningen te kunnen inschatten.

Naast medische en protocollaire kennis besteden we aandacht aan de cliënten zelf. Leven met een chronische aandoening heeft namelijk een enorme impact op hun dagelijks functioneren. Zij moeten hun verwachtingen bijstellen en hun beperkingen accepteren. Eén van de docenten schetst als ervaringsdeskundige wat het inhoudt om te leven met een chronische aandoening. Met deze kennis ontwikkel je het cliëntperspectief dat nodig is om optimaal te kunnen adviseren en begeleiden.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de behandeling en prognose van reumatoïde artritis en chronische nierschade.
  • kun je op basis van de verzekeringsgeneeskundige protocollen de belastbaarheid inschatten van cliënten met deze chronische aandoeningen.
  • heb je vanuit het cliëntenperspectief inzicht in wat het betekent om met een chronische aandoening te leven.
  • weet je welke rol je kunt spelen in de empowerment van chronisch zieken.
  • kun je cliënten optimaal adviseren over hun arbeidsmogelijkheden en/of begeleiden bij hun re-integratie naar (ander) werk.

Docenten

Je krijgt les van inhoudelijke experts uit de betreffende vakgebieden.

Voor wie

Je bent bedrijfs- of verzekeringsarts of in opleiding daartoe. De module kan ook gevolgd worden door arbeidsdeskundigen.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.