030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Alumni avond stoomcursus managers in de publieke gezondheidszorg Print

In het kort

Tijdens deze terugkomavond gaan we in op recente inzichten rond sociaal economische gezondheidsverschillen (SEGV). Met deze bijeenkomst geef je weer een impuls aan je netwerkrelaties.

Wat je leert

Recent verscheen het WRR-rapport Van verschil naar potentieel; een realistisch perspectief op de sociaaleconomische gezondheidsverschillen. In de beeldvorming in de media wisselend ontvangen. Aan bod komen het achterliggende gedachtegoed en de opties voor de praktijk.

Dr. Erik Ruland houdt zich al vele jaren bezig met het thema SEGV en heeft dit o.a. in de regio Zuid-Limburg, gemeente Den Haag en op G4 niveau vertaald in grootschalige programma’s, steeds in combinatie met wetenschappelijk onderzoek. Hij geeft een reflectie op het WRR-rapport.

Recentelijk oreerde prof. Frank van Lenthe als sociaal epidemioloog aan de EUR. Titel van zijn oratie was: SEGV: wat is het probleem? Hij maakt ons deelgenoot van zijn ideeën over do’s and don’ts in onderzoek, praktijk en beleid gericht op het begrijpen en verkleinen van SEGV.

Beide docenten gaan met jou in gesprek over de waarde van deze adviezen en inzichten voor je eigen praktijk.

Na afloop van deze avond:

  • Heb je weer een fris overzicht van ‘alle’ invalshoeken rondom SEGV.
  • Ben je bekend met het recente WRR-rapport en de kritiek daarop.
  • Heb je weer eens kunnen bij praten met collega alumni.

Docenten

  • Erik C. Ruland, arts M&G, profielen B&A en IZB, opleider/adviseur NSPOH
  • prof.dr. Frank van Lenthe, EUR, afd. maatschappelijke gezondheidszorg.

Voor wie

Eerdere deelnemers aan de module Managers verkennen de publieke gezondheid, een stoomcursus.

Ervaringen

Bart Andriessen Managers verkennen publieke gezondheidszorg stoomcursus NSPOH“De stoomcursus Managers verkennen publieke gezondheidszorg geeft een breed overzicht van wat er speelt in public health. Door de kwaliteit van de sprekers ga je tegelijkertijd ook de diepte in. En de gesprekken met collega’s uit het werkveld waren verrijkend.”

Bart Andriessen, directeur Volksgezondheid, Gemeente Utrecht

Femke Breman NSPOH“De Leergang Managers verkennen publieke gezondheidszorg, een stoomcursus heeft mijn passie voor de Publieke Gezondheid in het sociaal domein opnieuw bevestigd.”
Femke Breman, programmadirecteur, Ouder- en Kindteam Amsterdam
Jan Dirk van de Ven Managers verkennen publieke gezondheidszorg stoomcursus NSPOH“Ik kijk terug op boeiende avonden en discussies met een breed spectrum aan sprekers en onderwerpen, en een bont gezelschap in de ‘klas’. De module Managers verkennen publieke gezondheidszorg: een stoomcursus bood me overzicht en inzicht in de zorgwereld en publieke gezondheid. Voor nieuwkomers een must, voor mensen die denken de zorg te kennen een cadeautje! Jammer dat de leergang maar acht avonden duurde.”
Jan Dirk van de Ven, hoofd GHOR-bureau Amsterdam-Amstelland 

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.