030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Landelijke aiosdag “Trots op sociale geneeskunde” Print

In het kort

Sociaal economische gezondheidsverschillen (SEGV) zijn een belangrijke driver voor ongelijkheid in ons land. Hoogopgeleide personen leven ruim 14 jaar langer in goede ervaren gezondheid dan laagopgeleide personen. De gevolgen van deze verschillen zijn van invloed op de hele samenleving, denk aan onderwijs, arbeidsmarktparticipatie, zorggebruik en sociale cohesie. Wat kunnen wij als sociaal geneeskundigen doen om deze verschillen te verkleinen? Tijdens dit congres, georganiseerd door het LOSGIO, dus door en voor aios,  spreken we over de oorzaken van deze verschillen en hoe je deze op micro- en macroniveau kunt beïnvloeden.

Programma

Yes, dit jaar weer fysiek bij elkaar! Vanuit het Spoorwegmuseum in Utrecht belichten we dit maatschappelijke probleem vanuit verschillende hoeken. In de ochtend nemen onze sprekers je mee in het probleem, en in mogelijke oplossingen vanuit de wetenschappelijke kant. Daarna discussiëren we met collega’s hoe wij als toekomstige sociaalgeneeskundigen dit probleem kunnen aanvliegen en wat onze verantwoordelijkheid hierin is.

Het middagprogramma bestaat uit diverse interessante workshops waar het thema SEGV op kleiner niveau wordt behandeld. Hoe ga je om met laaggeletterdheid of slechthorendheid in de spreekkamer? Hoe bewust zijn wij van onze eigen cultuur en sta je werkelijk open voor die van anderen? Ook krijg je dan een kans om je debatteerskills op te vijzelen.

Na de workshops sluiten we plenair met een expert op het onderwerp af. Hierna kunnen we nog informeel napraten tijdens een borrel!

Download het volledige programma of klik op de afbeelding hieronder:

Sprekers

Voor wie

Voor alle aios die een medische vervolgopleiding in de sociale geneeskunde, zowel bij de NSPOH als bij TNO en SGBO.

Schrijf je snel in voor deze leuke dag! We kijken ernaar uit om iedereen weer fysiek bij elkaar te zien.
De deadline om in te schrijven is 13 maart 2023 om 12:00 uur. 

NB:

  • Het aantal plaatsen is beperkt.
  • Op de dag zelf kun je je bij aankomst bij de inschrijfbalie aanmelden voor één van de workshops (vol=vol).
  • Deze manier van inschrijven is niet van toepassing op de M+G 2e fase aios die dit als verplicht onderdeel vanuit de opleiding volgen.

LOSGIO

Het Landelijk Overleg Sociaal-Geneeskundigen in Opleiding (LOSGIO) is de vereniging voor én door aios sociale geneeskunde (arts Maatschappij & Gezondheid, bedrijfsarts of verzekeringsarts). Alle aios kunnen lid worden van LOSGIO; dit doe je automatisch door lid te worden van je wetenschappelijke vereniging. Ieder jaar organiseert LOSGIO samen met de NSPOH de landelijke aiosdag. Een bijeenkomst voor de volle breedte van de sociale geneeskunde: zowel aios bedrijfsgeneeskunde, verzekeringsgeneeskunde en maatschappij & gezondheid zijn welkom, van de instituten NSPOH, TNO en SGBO!

Volg het LOSGIO op Instagram of LinkedIn om de ontwikkelingen te volgen!

Verdeling Canmeds:

  • Maatschappelijk handelen (40%)
  • Kennis & Wetenschap (40%):
  • Organisatie (20%)

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.