030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Aftrap opleiding Arts Maatschappij & Gezondheid

Datum: 26 jan '18

Op woensdag 10 januari 2018 was de aftrap van de medische vervolgopleiding Maatschappij & Gezondheid van de NSPOH. Artsen in opleiding (aios) in verschillende profielen van de 1e fase van deze opleiding volgden samen een intensief driedaags programma mét overnachting. Over de keuze voor een meerdaagse gezamenlijke start én de prachtige locatie in Doorn waren de deelnemers en het opleidingsinstituut enthousiast.

Wat voor arts M&G wil ik worden?

Hieronder het verslag van de uitdaging voor de aios. Tijdens de startmodule werden ze uitgedaagd na te denken over vragen als ‘wie ben ik, wat voor arts M&G wil ik worden’ en ‘wat is mijn werkveld, hoe ziet mijn (werk)omgeving eruit en hoe verhoud ik mij daartoe?’ Aan de hand van ‘de krant van vandaag’ gingen we op zoek naar de verbinding tussen Maatschappij en Gezondheid: wat hoort er allemaal bij mijn vak, waar houdt een arts M&G zich mee bezig? En in de ludieke avondprogramma’s werden de eigenheden van deelnemers in soms hilarische en kleurrijke karikaturen neergezet, met als doel jezelf (en de ander) nog beter te begrijpen.

Met praktijkopleiders

Op de vrijdag, de laatste dag, sloten de praktijkopleiders aan. De korte terugkoppeling van de deelnemers aan hun opleiders werkte aanstekelijk: menig opleider wil volgend jaar eerder aanschuiven, om tenminste iets van avondprogramma’s (en natuurlijk het avondeten) mee te pikken. Met veel stof tot nadenken en in de meeste gevallen een eerste aanzet tot een individueel opleidingsplan ging een ieder op vrijdagmiddag moe en tevreden huiswaarts.

start module opleiding M&G januari 2018 NSPOH