030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Eerste samenwerkingsovereenkomst landelijk werkgeverschap getekend

Datum: 14 aug '18

GGD Twente biedt de eerste opleidingsplek nieuwe stijl in Nederland vanaf januari 2019 aan artsen in opleiding tot arts Maatschappij & Gezondheid. Samantha Dinsbach, directeur Publieke Gezondheid, zette maandag 13 augustus 2018 in Enschede haar handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst met opleidingsinstituut NSPOH.

Landelijk werkgeverschap

GGD Twente samenwerkingsovereenkomst landelijk werkgeverschapVia www.artsmg.nl kunnen geïnteresseerde basisartsen tot en met 14 september 2018 solliciteren op een opleidingsplaats bij de opleidingen Maatschappij en Gezondheid (M&G) in de profielen jeugdarts, arts tuberculosebestrijding, arts infectieziektebestrijding, forensisch arts, arts medische milieukunde en de hierbij horende tweede fase van de opleiding.

Vanaf 1 januari 2019 is de SBOH de werkgever van nieuwe aios in deze (profiel)opleidingen. Artsen in opleiding zijn dan dus niet meer in dienst van de instelling waar ze hun opleiding volgen. Het landelijk werkgeverschap is al gebruikelijk bij een groot aantal medisch specialismen, zoals de huisartsengeneeskunde en ouderengeneeskunde.

Met deze en andere maatregelen wil het ministerie van VWS de instroom van artsen in de opleiding bevorderen om zo te voorzien in de behoefte aan opgeleide artsen in het werkveld. Zo wordt ook het curriculum aangepast: er komen meer mogelijkheden voor (klinische) stages, keuzestages en verbreding binnen het vakgebied en er wordt gewerkt aan de verdere academisering van de opleiding.