030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Nieuwe opleiding tot arts voor arbeid en gezondheid op Aruba

Datum: 23 dec '17

Op Aruba startte op 15 oktober 2017 de speciale tweejarige opleiding tot arts voor arbeid en gezondheid. De groep bestaat uit Arubaanse artsen van de Sociale Verzekeringsbank, die in Zuid en Midden Amerika zijn opgeleid. De opleiding heeft daarom een breed karakter. Lokale docenten én instituutsopleiders van de NSPOH verzorgen het onderwijs.

Bij en nascholing

Bij de eerste keer dat de NSPOH samen met de SVb Aruba een opleiding ontwikkelde, tussen 2005 en 2010, namen Nederlandse bedrijfs- en verzekeringsartsen in 2008 deel aan onderdelen van de opleiding in het kader van hun bij en nascholing. Onderzocht wordt de mogelijkheid om in 2018 opnieuw onderwijs open te stellen voor deelnemers uit Nederland mits daarvoor vanuit Nederland belangstelling bestaat.

BIG register

Binnenkort voert Aruba een eigen BIG register in als onderdeel van de wetgeving voor de uitvoering van de Geneeskunde. Na het afronden van de opleiding kunnen artsen zich in AruBIG inschrijven.

SVb Aruba

svb aruba NSPOH opleiding arbeid en gezondheidDe SVb Aruba is een organisatie die de wetgeving op het gebied van arbeidsongeschiktheid voor de private en publieke sector op Aruba uitvoert. Zij beoordeelt of cliënten arbeidsongeschikt zijn en probeert direct kansen voor deze cliënten te creëren om het werk te hervatten. De SVb begeleidt cliënten op het pad van de re-integratie en ontwikkelt in samenspraak met haar cliënten nieuwe instrumenten voor deze begeleiding.