030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Midsummer ‘A Brave New World’ 21 juni 2021 – een terugblik

Datum: 28 jul '21

Maandag 21 juni 2021 was de dag van het Midsummer event  ‘A Brave New World’ georganiseerd door de NSPOH. Het was een live onderwijsdag vanuit de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht voor meer dan 350 deelnemers.

In de voorbereiding ging het projectteam er vanuit dat op deze maandag, de eerste dag van de zomer, de coronamaatregelen wel zouden zijn versoepeld. Zij visualiseerden deelnemers op de tribunes en sprekers in het gras. Echter, COVID-19 gooide roet in het eten. “Wat een domper, we hebben een toplocatie om alles op 1,5m afstand te kunnen realiseren en de sprekers zijn vastgelegd”, aldus in maart 2021 het projectteam. Daarom werd het evenement tijdig omgezet van fysiek naar online. Na de eerste teleurstelling wisten Merle Vrooijink, Bertine Spooren, Coco Sips en Nicole Selier het roer om te gooien en te focussen op de voordelen van een online en interactief evenement waarin ook plaats was voor entertainment.

Het team sprak: “Hoe gaaf is het om nu nieuwe tools en werkvormen in te zetten, zoals een online platform waar je rond kunt huppelen of een green screen in te zetten, een podcast te luisteren en een interactief tafelgesprek te voeren? We willen de deelnemers zoveel mogelijk het gevoel geven dat ze fysiek aanwezig zijn. Daarom kiezen we ervoor om de online onderwijsdag live vanuit het FC Utrecht Stadion te laten plaatsvinden.”

Achter de schermen werd alles strak voorbereid, geregisseerd en professioneel ingericht. En zo werd het publiek om 09.30 uur door Henriette Treurniet, directeur NSPOH, vanaf het veld en daarna door dagvoorzitter Esther van der Voort welkom geheten.

Er volgde een geniaal plenair optreden van het Generatietheater over werksituaties tussen verschillende generaties. Deelnemers konden daarna kiezen uit drie parellelsessies. Een ervan was de podcast waarin gezondheidswetenschapper Jolanda Keijsers werd geïnterviewd door NSPOH opleider/adviseur Evi Vermeer over gedragsverandering tijdens corona. Gelijktijdig speelden ‘Het Generatietheater speelt!’ en de ‘Energy Experience’ van Energy Up op verschillende podia.

De twee sessies na de lunch bestonden uit het minicollege ‘Het onverwachte hanteren’ van antropoloog Jitske Kramer en ‘Waarom zijn we tegenwoordig zo Fokking Druk?’ van psycholoog Thijs Launspach.

“Kers op de taart” was de plenaire afsluiting ‘Aan tafel!’. Tijdens dit interactieve tafelgesprek wisselden filosoof Aldo Houterman, cardioloog Annemieke Jansen, Jolanda Keijsers en instituutsopleider Sylvia Beijen van gedachten over de belangrijkste lessen die we door de coronacrisis hebben geleerd en over de vraag of we wel genoeg doen aan preventie. Via Mentimeter en de chat konden deelnemers in gesprek met de tafelgasten en op stellingen reageren.

Met swingende muziek sloot zangeres Lee-Ann het evenement feestelijk af. En dat er op werd gedanst door medewerkers en deelnemers thuis, was wel duidelijk.

Met dit prachtige online evenement live vanuit de Galgenwaard, het FC Utrecht Stadion, werd het doel van deze onderwijsdag ruimschoots gehaald. De NSPOH is trots op het projectteam dat – ondanks coronamaatregelen – de dag op professionele wijze tot een groot succes wist te maken!