030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Handreiking intake jeugdgezondheidszorg voor statushouders

Datum: 9 nov '17

Op het moment dat asielzoekerskinderen een status krijgen en in de gemeente gaan wonen is de reguliere jeugdgezondheidszorg (JGZ) verantwoordelijk voor de preventieve zorg aan deze kinderen.

handreiking JGZ AIOS jeugdarts Janna van der Zand NSPOHDeze kinderen behoeven vaak extra aandacht van de JGZ o.a. door hun vluchtverleden en daarom is het belangrijk deze kinderen snel en goed in beeld te hebben. Ter ondersteuning voor JGZ-professionals is daarom een handreiking geschreven. Hierin wordt besproken waarom deze kinderen extra aandacht behoeven, waarmee je rekening moet houden in je werkzaamheden als JGZ-professional en welke samenwerkingspartners je mee te maken hebt. Daarnaast wordt de informatie aangevuld met praktische tips en hyperlinks naar relevante achtergrondinformatie.

Aios Jeugdgeneeskunde

De handreiking is tot stand gekomen mede dankzij jeugdarts Janna van der Zand. Zij volgt momenteel de opleiding tot arts en maatschappij 1e fase bij de NSPOH en werkt mee aan een project van GGD GHOR NL en Pharos; het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders.

Handreiking

Klik hier voor de handreiking.
Heb je opmerkingen of vragen over de handreiking? Neem dan contact op met Janna van der Zand.