030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

51 diploma’s uitgereikt bij de NSPOH

Datum: 15 mrt '19

Eenenvijftig professionals, die de afgelopen jaren in opleiding waren bij de NSPOH, namen op 13 maart 2019 hun diploma in ontvangst. Zij werden vergezeld door hun familie, vrienden en praktijkopleiders of praktijkbegeleiders.

Petrien Uniken Venema, directeur van de NSPOH, heette de 240 gasten welkom. Zij vertelde over het brede veld van de occupational en public health waarin de afstudeerders werken als verzekerings- of bedrijfsarts, arts Maatschappij en Gezondheid, MPH’er, jeugd- of AGZ-verpleegkundige. Een overkoepelende competentie waaraan hard is gewerkt is professioneel leiderschap.

Henk Gossink, bestuurskundige en medeoprichter van de KNAP-academie ging verder in op professioneel leiderschap. Hij gebruikte hiervoor de metafoor van dieren. Ben jij een hond: iemand die enthousiast op ideeën afrent, die ongetemde energie heeft en daar graag waardering voor krijgt? Of vergelijk je jezelf met een kat: soeverein en met een gewaardeerde eigenzinnigheid? Zijn er ook momenten dat je de mol bent: dat je onder de grond kruipt en de zoveelste vernieuwing in je organisatie even laat overwaaien, om dan weer tevoorschijn te komen? Of ben je toch een giraf: de poten op de grond, veel overzicht en met een groot hart en een groot gevoel voor verantwoordelijkheid?

Na deze plenaire inleiding werden per opleiding de diploma’s uitgereikt. Een groot compliment voor de praktijkopleiders en –begeleiders die veelal een persoonlijk praatje of filmpje verzorgden.

Daarna volgde natuurlijk de traditionele groepsfoto per opleiding, vaak mét diploma, boekje en bloemen. En hieven de gediplomeerden samen met vrienden, familie en collega’s het glas bij de afsluitende borrel om, voorlopig voor de laatste keer met elkaar, te reflecteren op de opleidingstijd.