030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Coronaproof afgestudeerd bij de NSPOH

Datum: 9 nov '21

Een grote groep van 63 professionals, die de afgelopen jaren in opleiding zijn geweest bij de NSPOH, kreeg op woensdag 3 november 2021 virtueel hun diploma uitgereikt. Vanwege de oplopende cijfers rondom corona gebeurde dat via een online Zoom-meeting. Thuis ingelogd volgden familieleden, vrienden, collega’s en praktijkopleiders de feestelijke bijeenkomst die door Henriëtte Treurniet, directeur van de NSPOH, werd geopend.

Als speciale gast hield “vroedvrouw voor vernieuwing” Irene Koel een plenaire lezing over creativiteit en hoe je komt tot “de honderdste vis”.

Na dit plenaire programma onderdeel gingen de afstudeerders met hun gasten uiteen in aparte meetings. Met trots meldt de NSPOH dat er op deze dag diploma’s werden uitgereikt aan:

afgestudeerde bedrijfsartsen met hun opleider
  • 14 bedrijfsartsen
  • 23 jeugdartsen
  • 2 Masters Public Health
  • 17 artsen Maatschappij + Gezondheid, 2e fase
  • 7 artsen Maatschappij + Gezondheid, 1e fase (ITM)

Daarnaast was er nog een groep van 6 verzekeringsartsen.

Artsen M+G 1e fase ITM

Veelal sprak hun instituutsopleider de afstudeerder kort toe, gevolgd door een woordje van de praktijkopleider en de virtuele diploma-uitreiking. Feestelijk maar helaas zonder de traditionele groepsfoto. Natuurlijk had iedereen dit liever in een leuke ambiance met elkaar gevierd, maar het moest nog even via zoom.

Ook deze artsen glunderen: ze zijn net afgestudeerd als arts Maatschappij en Gezondheid en Master Public Health.

We hopen dat de NSPOH diploma-uitreiking op woensdag 16 maart 2022 wel weer fysiek kan plaatsvinden én dat de aanwezigen tijdens de afsluitende borrel met elkaar het glas kunnen heffen.