030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Voorjaarsschool Psychologen Arbeid & Gezondheid/Arbeid & Organisatie Print

In het kort

Ben je (aspirant-)psycholoog Arbeid en Gezondheid of Arbeid en Organisatie en wil je in korte tijd je kennis vergroten op vier belangrijke gebieden? Schrijf je dan in voor deze Voorjaarsschool en leer in twee dagen meer over perfectionisme als transdiagnostische factor, mindfulness en werk, juridische aspecten en de invloed van slaapproblemen op werkprestaties en belastbaarheid.

Wat je leert

Vier belangrijke thema’s in twee dagen

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing.

Samen met Ascender heeft de NSPOH een tweedaagse voorjaarsschool ontwikkeld voor (aspirant-)psychologen Arbeid en Gezondheid (A&G) en (aspirant-)psychologen Arbeid en Organisatie (A&O). Via deze scholing maken zij kennis met en doen ervaring op over vier thema’s die belangrijk zijn voor de praktijk. Bij elk thema staat de koppeling centraal tussen de inhoud en de praktijk. Per dagdeel wordt een thema behandeld.

De vier thema’s zijn:

Perfectionisme als transdiagnostische factor

In dit dagdeel leer je wat transdiagnostische factoren zijn en ga je dieper in op de manier waarop deze factoren in jouw praktijk voorkomen. Ook wordt besproken welke interventies mogelijk zijn en hoe je deze kunt toepassen.

Duurzame inzetbaarheid en vragenlijst Werk en Waarde

In het kader van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers is het ‘werk als waarde’ model ontwikkeld. Een centraal uitgangspunt van model is dat werk waarde moet toevoegen voor de organisatie als de medewerker. Dit wordt in kaart gebracht door de Werk als Waarde vragenlijst. De benadering daagt onderzoekers, beleidsmakers, en mensen uit de praktijk uit te onderzoeken wat mensen in hun werk belangrijk en waardevol vinden of ze zelf in staat zijn dit ook te doen. Als A&G psycholoog biedt de Werk als Waarde vragenlijst een klachtvrije, positieve en oplossingsgerichte insteek over mogelijkheden voor een duurzaam inzetbare toekomst. Het oefenen met het in gesprek brengen van deze vragenlijst, staat in deze workshop dan ook centraal.

Juridische aspecten: WIA en privacy

Waar moet je rekening mee houden bij de WIA-procedure en wat is je rol als psycholoog A&G of psycholoog A&O? Wat schrijf je op in je verslag en waar kijkt een verzekeringsarts naar? Deze thema’s behandelen we tijdens het derde dagdeel. Je leert tevens waar de grenzen liggen van de AVG en het beroepsgeheim. Ook leer je hoe je daar mee omgaat in je communicatie naar bijvoorbeeld de bedrijfsarts.

Slaap en werk

Slaap en slaapproblemen hebben grote invloed op de werkprestaties en belastbaarheid van werknemers. Tijdens het laatste dagdeel vergroot je je inzicht op het gebied van slaap en werk. Ook ontdek je wanneer en hoe je kunt doorverwijzen.

Na afloop van deze tweedaagse module:

  • heb je per thema je kennis verrijkt.
  • kun je herkennen wanneer dit thema een rol speelt.
  • weet je per thema wat de behandelmogelijkheden zijn en wanneer doorverwijzing noodzakelijk is.
  • heb je inzicht in de belangrijkste aspecten van de WIA-procedure en weet je hoe je deze verwerkt in je beoordeling.
  • heb je inzicht in de invloed van de thema’s op de werkprestaties en belastbaarheid van werknemers.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij het NIP.

Docenten

logo AscenderHet onderwijs wordt deels verzorgd door specialisten van Ascender, deels door experts uit de praktijk.

Voor wie

Voor (aspirant-)psychologen Arbeid en Gezondheid en (aspirant-)psychologen Arbeid en Organisatie.

Toelatingseisen

Je bent gediplomeerd (of aspirant) psycholoog Arbeid en Gezondheid of Arbeid en Organisatie.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.