030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Voorjaarsschool arbeid en gezondheid 2019 Print

In het kort

De jaarlijks geactualiseerde Voorjaarschool arbeid & gezondheid is een begrip. Elk jaar is de module weer snel volgeboekt. Wil jij je kennis en vaardigheden bijspijkeren met een mix van klinische onderwerpen en actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied? Wil jij accreditatie verwerven en je netwerk vernieuwen? Volg dan deze intensieve, maar ook ontspannen tweedaagse voorjaarsschool in een uitstekende ambiance, inclusief overnachting en diner.

Wat je leert

Praktijk toepasbare, actuele onderwerpen uit jouw vakgebied

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing, of als keuzeonderwijs.

Het programma wordt jaarlijks vernieuwd en geactualiseerd met onderwerpen uit jouw vakgebied die praktisch toepasbaar zijn, actueel en relevant. Meestal kiezen we twee of drie klinische onderwerpen, bijvoorbeeld een nieuwe richtlijn, een communicatief, relevant thema of actuele ontwikkelingen op het gebied van arbeidsgeneeskunde en verzekeringsgeneeskunde. Na deze intensieve scholing ben je weer helemaal up-to-date en heb je een aantal vaardigheden kunnen oefenen, zoals het adequaat uitvoeren van lichamelijk onderzoek.

We behandelen de onderwerpen op een afwisselende en actieve manier. Daarbij staan interactie, training en kennisoverdracht centraal.

Onderwerpen en docenten 2019

  • Stigmata en beeldvorming, hoe gaan we hiermee om? (Patricia van Casteren, psycholoog Ascender en Tranzo, Universiteit Tilburg)
  • Slaapstoornissen, rijvaardigheid en werk (Claire Donjacour, neuroloog SEIN, Zwolle)
  • Artrose en arbeid: het laatste nieuws, belasting en functionele belastbaarheid, testen voor lichamelijk onderzoek en arbeidsmogelijkheden (Tom Brandon, sportarts, opleider sportgeneeskunde, Isala Klinieken Zwolle)
  • De (on)zichtbare gevolgen van een CVA en TIA of ‘minor stroke’ (Gert-Jan Luijckx, neuroloog UMC Groningen)

Na afloop van deze tweedaagse module:

  • ben je op de hoogte van actuele en relevante onderwerpen op het gebied van arbeid en gezondheid.
  • heb je je vakkennis en vaardigheden bijgespijkerd.

Voor wie

Bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs.

Toelatingseisen

Basisarts

Ervaringen

Al jarenlang wordt deze module zeer gewaardeerd. In 2019 kreeg deze voorjaarsschool van de deelnemers het cijfer 8,8, in 2018 een 8,9 en in 2017 een 8,4.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Hotelovernachting

De NSPOH reserveert een kamer voor jou. Indien je hiervan geen gebruik maakt, is géén restitutie mogelijk.

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.