030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Toptafels Trusted Advisor Print

In het kort

Werk je als beleidsmedewerker, onderzoeker of adviseur bij een GGD en wil je dat jouw organisatie een sterkere rol krijgt in advisering? Of ben je als expert in het sociale of fysieke domein nieuwsgierig hoe je als trusted advisor meer impact kan hebben? Maak dan kennis met alle ins en outs van trusted advisorschap en verbind jouw expertise hieraan. In deze tweedaagse module creëer je samen een praktische tool die jou en je collega’s helpt in jullie rol als adviseur.

Wat je leert

Versterk je adviesrol binnen de GGD

De GGD als trusted advisor, daar streven we naar. Maar hoe bouw je aan een goede relatie en werk je aan vertrouwen? Hoe breng je jouw expertise effectief in? In je rol als trusted advisor heb je aandacht nodig voor de ander. Hoe doe je dat op een manier die past bij jou en ook recht doet aan de mensen die je adviseert?
Tijdens deze tweedaagse module volg je inspirerende sessies vol stimulerende werkvormen, zoals geleide meditatie en visualisering. Er is ruimschoots gelegenheid om elkaar te ontmoeten. We verwachten dat je je eigen expertise actief inzet voor jezelf en anderen, om samen tot een concreet resultaat te komen.
Daarnaast bouwen we door middel van input van experts, onderlinge uitwisseling en brainstormsessies aan een praktische tool. Deze tool helpt jou in je rol als adviseur, maar helpt ook andere collega’s in het veld.

De module is inclusief overnachting. Deelname is gratis, maar er is slechts plek voor een beperkt aantal deelnemers. Lees daarom de toelatingseisen (hieronder) en meld je snel aan!

Na afloop van deze tweedaagse module kun je:

 • de ins- en outs van trusted advisorschap benoemen.
 • de do’s en don’ts als adviseur expliciteren en uitwisselen.
 • knelpunten en kansen benoemen voor de rol van GGD als trusted advisor.
 • expertise in het fysieke en sociale domein bezien vanuit de rol als adviseur.
 • hulpmiddelen uit de theatersport toepassen in de rol als trusted advisor.

Docenten en expertise

 • Loek Stokx, chef strategie RIVM – Hoe verbind je inhoudelijke expertise met bestuurlijke sensitiviteit en geef je invulling aan je rol als trusted advisor bij het RIVM?
 • Marianne Stadlander, strategisch adviseur NZa – Welke succesfactoren en lessen kun je leren van een ervaren strategisch adviseur?
 • René Groot Koerkamp, manager bestuurszaken en strategie Menzis – Als zorgverzekeraar heb je te maken met positieve en negatieve opvattingen vanuit de samenleving. Hoe ga je daar mee om en hoe positioneer je jezelf zodanig, dat je vertrouwd wordt als adviseur?
 • Kees Jan van der Werfhorst, senior onderzoeker en adviseur bij BMC. Met ruime ervaring in het sociaal domein en kennis van actuele uitdagingen voor gemeenten – Hoe opereer je effectief bij vraagstukken op het grensvlak tussen analyse en advies?
 • Anja Koornstra, senior beleidsmedewerker GGD GHOR NL – Vanuit de geschiedenis van de GGD en in het licht van huidige ontwikkelingen bespreken we welke ruimte er is voor GGD-en om als adviseur te opereren.
 • Inge de Fluiter, schetstolk en visueel denker – Hoe kom je tot de kern, hoe visualiseer en externaliseer je denkprocessen? We ontwikkelen de bouwstenen voor een tool.
 • Evi Vermeer, trainer en facilitator NSPOH – Begeleid leren en werken naar een concreet resultaat in een veilige leeromgeving.

Voor wie

Voor adviseurs, beleidsmedewerkers, gezondheidsbevorderaars, onderzoekers, artsen en verpleegkundigen die werkzaam zijn bij een GGD.

Toelatingseisen

Hbo- of academisch denk- en werkniveau.

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We streven naar een evenredige verhouding van professionals uit het sociale en fysieke domein en specialisten op het gebied van monitoring en advisering. Daarnaast zien we bij voorkeur een vertegenwoordiging van zoveel mogelijk GGD-en.

Aanmelding betekent dus nog geen definitieve plaatsing. Geef bij je inschrijving aan welke kennis en ervaring je mee brengt en wat je graag wilt bereiken. Uiterlijk 5 maart 2019 laten we weten of je definitief geplaatst bent.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2019 waardeerden deelnemers deze module met een 8,5.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Terugkomdag

Op 12 april 2019 is er een Terugkomdag Toptafels Trusted Advisor bij GGD GHOR NL in Utrecht. Je kunt je hiervoor op een later moment inschrijven. Noteer alvast de datum!