030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Strategisch coachen van herstelgedrag Print

In het kort

De module Strategisch coachen van herstelgedrag is al meer dan 15 jaar geaccrediteerd en vormt een basis die meer dan duizend deelnemers heeft ondersteund in hun werk.

Wat je leert

De visie op herstelgedrag is de laatste 25 jaar veranderd van klacht- naar tijdcontingent én van tijd- naar procescontingent. Het inzicht dat de effectiviteit van herstelinterventies niet alleen aan de kennis en bekwaamheid van de professional verbonden is, is voor velen nog steeds een eye-opener. Juist de interactie tussen de professional en zijn klant, tezamen met het aanwezig zijn van bilaterale contacten, spelen een steeds belangrijkere rol bij het uitoefenen van het beroep. Wil je als professional succesvol en deskundig zijn? Dan heb je vooral baat bij nieuwe mogelijkheden op het gebied van specifieke- en coachende beroepsvaardigheden.

Kernpunten:

 1. Zelfeffectiviteit bevorderen
 2. Effectief interveniëren & coachen
 3. Fasencontingent herstel
 4. Herstelcurve.

Na afloop van deze module:

 • heb je je professionele effectiviteit verhoogd bij bijvoorbeeld: ziekte, ontslag, scheiding, verlies, fusie & reorganisatie.
 • heb je inzicht in de herstelfasen.
 • heb je geleerd weerstanden te voorkomen en herstelgedrag te stimuleren op een professionele en ethische manier.
 • kun je de theorie toepassen op alle chronologische fasen van het herstelgedrag.
 • herken je en voorkom je de valkuilen.
 • maak je onderscheid tussen individuele-, relationele, en systeeminterventies
 • bewaak je je grenzen.
 • beschik je over de tools om in iedere fase effectief te interveniëren.
 • ben je in staat anderen, cliënten, teams en organisaties, te begeleiden bij het bevorderen van herstelgedrag.

Opleidingsmateriaal

Je ontvangt een op maat gemaakt opleidingshandboek. Zowel in een e-book als in hard-copy versie aangevuld met oefenvormen en leeropdrachten. Daarnaast nodigt het boek uit tot zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Je maakt je eigen ontwikkeling als coach zichtbaar voor jezelf.

e-Learning

De opleiding Strategisch Coachen van Herstelgedrag wordt gefaciliteerd via de Digitale Leeromgeving van NSPOH. Het lesmateriaal, leeropdrachten, behandelde sheets ondersteunen je in de voorbereiding van de lesdagen en bij het oefenen in de dagelijkse praktijk. Voor iedere lesdag wordt een e-learningmodule aangeboden ter voorbereiding van de dag. Aan de hand van de theorie en concrete casuïstiek uit de eigen praktijk worden leeropdrachten gegeven. De voorbereiding per lesdag vraagt 4 uur voorbereiding.

Deze module biedt je methodes en technieken bij de begeleiding van cliënten, medewerkers en het werken in multidisciplinaire teams. De opleiding biedt ook gelegenheid voor reflectie en zelfontwikkeling.

Voor wie

Arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, re-integratie begeleiders en leidinggevenden van genoemde professionals. In aanvulling op de accreditatie hiernaast:  voor arbeidsdeskundigen is deze module opgenomen in het overzicht met geaccrediteerde activiteiten van de NvvA die er 16 PE punten aan heeft toegekend.

Toelatingseis

Voor deelname aan deze module dien je eerst de module Strategisch coachen succesvol af te ronden.

Ervaringen

Hoge evaluatiescores en goede referenties kenmerken de module. Deze wordt dan ook gezien als scholing met toegevoegde waarde op een breed gebied van werkvelden voor professionals die mensen begeleiden met (dreigend) verzuim. Referenties zijn beschikbaar.

Score in evaluatie: in 2019 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 9,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.