030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Startmodule AenG psycholoog NIP Print

In het kort

De startmodule van de postmaster opleiding Psycholoog Arbeid & Gezondheid NIP voor geregistreerde arbeid- & organisatiepsychologen NIP bestaat uit één dag, de zogenaamde startdag van de opleiding.
Tijdens deze startdag staat kennismaking met het A&G werkgebied en A&G vakgenoten centraal. Beroepsidentiteit, professionele identiteit en de vorming daarvan, komen aan bod. Daarnaast is uitgangspunt van deze startdag dat je precies weet wat ervan je wordt verwacht bij het volgen van de modules Advisering en training, én Begeleiding en behandeling en training. Je weet dan ook welke casuïstiek uit jouw praktijk centraal staat binnen de opleiding.
Ook weet je hoe je eventuele vrijstellingen door middel van een (lichte variant van een) Eerder Verworven Competentie (EVC)-procedure kunt aanvragen.

Wat je leert

Tijdens deze startdag komen onderstaande onderwerpen aan de orde:

 • Kennismaking met het A&G werkgebied en met vakgenoten.
 • Beroepsidentiteit, professionele identiteit en de vorming daarvan.
 • De eisen om in het register te komen en ontwikkeling van een eigen persoonlijk ontwikkelingsplan om in het register te komen.
 • Kennis van de mogelijkheid om een EVC procedure aan te vragen.

Na afloop van deze Startmodule arbeid- & gezondheidspsycholoog NIP kun je

 • beschrijven wat er onder beroepsidentiteit en professionele identiteit wordt verstaan en ken je deze verhouding ten opzichte van elkaar.
 • de basis van de eigen beroepsidentiteit tot registerpsycholoog NIP A&G omschrijven en onderbouwen.
 • afbakenen welke werkzaamheden bij de Psycholoog Arbeid & Gezondheid NIP horen en voor welke werkzaamheden je doorverwijst.
 • de uitgangspunten van het capability model uitleggen en toelichten aan de hand van praktijkvoorbeelden.
 • een eigen persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen in relatie tot de EPA’s die behoren bij het beroepsprofiel Psycholoog Arbeid & Gezondheid NIP.

Voor wie

Geregistreerde arbeid- & organisatiepsychologen NIP die werkzaam zijn op het gebied van Arbeid en Gezondheid.

Docent

 • Mevrouw drs. D. (Daphne) Metsemakers (registerpsycholoog NIP A&O / registerpsycholoog NIP A&G i.o.) Opleider/adviseur/hoofddocent bij NSPOH en zelfstandig psycholoog.
 • Mevrouw prof. dr. A. (Annet) de Lange, professor Sustainable Employability bij de Open Universiteit en consultant bij Berenschot.

Toelatingseisen

Je bent afgestudeerd als psycholoog op master niveau en ingeschreven als Registerpsycholoog NIP / Arbeid en Organisatie.
Het vereiste werk- en denkniveau voor deze scholing is academisch.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.