030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

STARtclass Forensische Geneeskunde Print

In het kort

Tijdens deze praktijkgerichte spoedzorgcursus leer je de ABCDE-methode toe te passen.

Wat je leert

In de arrestantenzorg kun je te maken krijgen met acute medische situaties. Denk hierbij aan diabetische ontregeling en intoxicaties. Hoe handel je op zo’n moment? Tijdens de STARtclass Forensische Geneeskunde leer je de ABCDE-methode toepassen. Hierbij komt forensisch specifieke casuïstiek aan bod en behandelen we ook algemene onderwerpen zoals CVA en reanimatie.

De STARtclass is een praktijkgerichte scholing waarbij je intensief oefent met verschillende acute situaties. Zowel de relevante kennis als scenariotraining met een trainingsacteur komen aan bod.

Na afloop van deze module kun je:

  • adequaat handelen bij spoedeisende situaties in het arrestantencomplex, op de huisartsenpost en op de SEH.
  • ben je je bewust van de eigen grenzen in kennis en vaardigheden betreffende spoedeisende situaties en kun je hiernaar handelen.

Voor wie

Deze scholing is geschikt voor forensisch artsen (in opleiding) en anios forensische geneeskunde. Voor anios wordt de 4-daagse module aangeraden. Forensisch artsen met ervaring kunnen kiezen voor de 2-daagse scholing.

Toelatingseis

Diploma basisarts.

Docenten

Deze scholing wordt verzorgd door Schola Medica.

Inschrijving

Let op: inschrijving verloopt via de website van Schola Medica. De links naar de (inschrijf)pagina’s vind je hieronder. Maak geen gebruik van de inschrijfknop rechtsboven op deze pagina, maar klik op een link hieronder.

Inschrijving cursus

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.