In 2015 is de AWBZ vervangen door een aantal nieuwe wetten. Wat is er precies veranderd? Met welke regelgeving moet je rekening houden? Kennis van de actuele wetgeving en de relevante jurisprudentie is cruciaal voor een juist sociaal-medisch advies. Wil jij je kennis bijspijkeren? Doe dan de module Sociaal-medische advisering in het kader van de Wet Langdurige Zorg (Wlz).
Deze module wordt in samenwerking met Trompetter & Partners georganiseerd. Je kunt de module volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.
In 2015 is de AWBZ vervangen door een aantal nieuwe wetten, namelijk de Wet Langdurige Zorg (Wlz), de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Zorgverzekeringswet (Zvw), en de Jeugdwet.
In deze driedaagse module ligt de nadruk op de vertaalslag van de Wet langdurige zorg (Wlz) en de zorgverzekeringswet (Zvw) naar de dagelijkse praktijk. We bespreken beoordeling en advisering aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarnaast komt de multidisciplinaire samenwerking bij medisch-sociaal advies aan de orde, inclusief de rol en de verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen.
De leerstof wordt behandeld via presentaties, oefeningen en casuïstiek.
Het onderwijs wordt verzorgd door Theo Trompetter, Trompetter & Partners.
(Basis-)artsen en sociaal-medisch adviseurs die in hun werk te maken hebben met sociaal medische advisering.
Diploma basisarts
Score in evaluatie: in 2021 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 9,0.
Mocht je accrediterende instelling er niet tussen staan en wil je wel graag punten voor jouw specialisme, neem dan minstens 6 weken voor de startdatum contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.