030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Skills praktijkleren andere leeftijdsgroep 0-18 Print

In het kort

Als jeugdarts dien je je te bekwamen in de jeugdgezondheidszorg voor jeugdigen van alle leeftijden tot achttien jaar. Maar meestal werk je met een specifieke leeftijdsgroep. Dan doe je dus weinig ervaring op met de andere leeftijden. Wil je de vaardigheden trainen om zelfstandig te werken met jeugdigen van nul tot achttien jaar? Doe dan deze eendaagse module.

Wat je leert

Visus, VOV, Van Wiechen, motoriekonderzoek, groei en audiometrie

Deze module is een (keuze-)onderdeel van de medische vervolgopleiding Maatschappij en gezondheid. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.
Je kunt een keuze maken uit verschillende workshops, waarin we je naast inhoudelijke kennis ook vaardigheden leren op het gebied van visus, VOV en Van Wiechenonderzoek en groei (specifiek nul tot vier jaar).

Daarnaast zijn er workshops die in het teken staan van jeugdigen tussen de vier en de achttien jaar. Je traint de vaardigheden die je nodig hebt bij onderzoek naar motoriek en audiometrie bij deze leeftijdsgroep.

Voorafgaand aan het onderwijs maak je voorbereidende opdrachten. De vaardigheden worden geoefend met andere deelnemers en, bij sommige onderwerpen, aan de hand van eigen videobeelden. Op basis van leerwensen van deelnemers kunnen ook andere onderwerpen aan bod komen.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • ben je bekend met het visus, VOV en Van Wiechenonderzoek en groei bij nul- tot vierjarigen.
  • ben je bekend met motorisch en audiometrisch onderzoek bij vier- tot achttienjarigen.
  • kun je de onderzoeken uitvoeren en interpreteren.
  • weet je wanneer consultatie en/of verwijzing naar een medisch specialist noodzakelijk is.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door gespecialiseerde docenten die de workshops leiden en je helpen met het aanleren van vaardigheden.

Voor wie

Voor jeugdartsen (geregistreerd of in opleiding).

Toelatingseisen

Arts maatschappij en gezondheid, 1e fase (of in opleiding)

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.