030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Reizigerscasuïstiek voor doktersassistenten Print

In het kort

Werk je als doktersassistent en wil je oefenen met het opstellen van een reizigersadvies? Wil je daarnaast meer leren over malaria en rabiës? Doe dan deze eendaagse module Reizigerscasuïstiek voor doktersassistenten.

Wat je leert

Vergroot je vaardigheid in het toepassen van de LCR protocollen.

Deze module bouwt voort op de basismodule Reizigersadvisering voor doktersassistenten. Je kunt de module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren. Tijdens deze interactieve casuïstiekbespreking oefen je samen met komen diverse aspecten van de reizigersadvisering aan de orde. Je oefent samen met collega-reizigersadviseurs het toepassen van de
LCR protocollen.

In korte presentaties staan we stil bij de achtergronden van malaria en rabiës. Aan de hand van casuïstiek oefen je in het opstellen van een reizigersadvies bij deze twee belangrijke ziekten. Je leert meer over de epidemiologie, preventie, kliniek, diagnostiek en behandeling van deze twee ziekten. We bespreken de afwegingen bij het wel of niet preventief vaccineren tegen rabiës. Tevens
bespreken we de ins en outs van het nieuwe malaria protocol.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • heb je geoefend met aansprekende casuïstiek.
  • weet je hoe je de LCR protocollen toepast.
  • heb je meer kennis over malaria en rabiës.
  • voer je met meer zelfvertrouwen het reizigersconsult uit.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door experts uit het werkveld van de reizigersadvisering.

Voor wie

Doktersassistenten die eerder de basismodule Reizigersadvisering voor doktersassistenten hebben gevolgd en vaardiger willen worden in het opstellen van een reizigersadvies.

Toelatingseisen

Opleiding tot doktersassistent of praktijkverpleegkundige.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.