030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Het recept voor online interactie voor opleiders en docenten Print

In het kort

Online les geven, we ontkomen er niet meer aan. Vind je het ook lastig om het onderwijs levendig en effectief te houden? En hoe zorg je voor interactie als iedereen naar een scherm kijkt? In deze workshop leer je hoe je jouw onderwijs interactiever kunt maken.

Wat je leert

Houd je online onderwijs levendig en effectief

Iedereen heeft het al eens meegemaakt. Lange onderwijsdagen waarin veel wordt gedeeld en de deelnemers afwachtend naar het scherm staren. Of een interactieve onderwijsdag waarin weer dezelfde oefening wordt toegepast net als in alle voorgaande lessen. Daarom zie je er misschien tegenop om zelf online onderwijs te verzorgen. Zonde, want het kan echt anders!

In deze workshop gaan we praktisch aan de slag. Wat zijn de basisprincipes? Welke interactieve werkvormen zijn er? En hoe pas je deze werkvormen in onderwijs toe?

Tijdens deze workshop krijg je tijd om met collega-docenten ideeën uit te wisselen en deze toe te passen in je eigen lesontwerp.

Let op: We gaan in deze workshop niet uitgebreid in op de technische functionaliteiten van bijvoorbeeld Zoom of Teams. Basiskennis met deze programma’s is gewenst.

Na afloop van deze workshop:

  • Weet je hoe je (online) onderwijs interactief kunt maken.
  • Ken je het verschil in aanpak bij online en fysiek onderwijs.
  • Heb je geoefend met het toepassen van interactieve tools in een bestaand lesontwerp.

Voor wie

Docenten die les geven bij de NSPOH en die met een frisse blik naar hun eigen onderwijs willen kijken.

Docenten

  • Merle Vrooijink – opleider/adviseur NSPOH
  • Marleen Mulder – opleider/adviseur NSPOH

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2022 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,2.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.