030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Praktijkopleiderscholing beheer sturing en verbetering Print

In het kort

Publieke, private en professionele governancesystemen…. Het staat centraal in de module Beheer, sturing en verbetering in de publieke gezondheid: één van de grote modules van de opleiding arts Maatschappij + Gezondheid 2e fase. Maar wat houdt governance ook al weer in, en wat moet je als praktijkopleider van een aios 2e fase hierover weten? Hoe help je de aios een goed onderwerp voor deze module te kiezen? En hoe kun je als praktijkopleider je aios begeleiden bij het stellen van een goede sturingsvraag?

Wat je leert

De highlights van deze module en de rol van de praktijkopleider

Tijdens deze scholingsdag komen bovenstaande vragen aan bod.

  • Governance in de publieke gezondheidszorg: welke governancesystemen kennen we en hoe beïnvloeden de verschillende kenmerken van deze systemen onze mogelijkheden om te sturen in de publieke gezondheidszorg?
  • Hoe gaat mijn aios aan de slag in de module Beheer, sturing en verbetering in de publieke gezondheid? Wat is een passende sturingsvraag?
  • Verder vragen we je om vóóraf de studiehandleiding van de module Beheer, sturing en verbetering in de publieke gezondheid zorgvuldig door te lezen. Hierin komt onder andere aan bod hoe je een geschikt onderwerp voor de moduleopdracht kunt kiezen; een taak die gezamenlijk aan aios én praktijkopleider is toevertrouwd.

We wisselen ervaringen uit en discussiëren over hoe je je aios kunt helpen de theorie over governance toe te passen in de praktijk. In de middag oefenen we zelf met de materie en staan we stil bij hoe je je aios kunt ondersteunen bij deze module. Ook hier is er ruime gelegenheid om eigen casuïstiek in te brengen, uit te wisselen en te reflecteren op je rol als praktijkopleider bij de begeleiding van jouw aios.

Deze bijscholing telt mee als erkende didactische scholing voor praktijkopleiders.

Na afloop van deze module:

  • heb je je kennis over governance in de publieke gezondheid opgefrist.
  • kun je met meer kennis en ervaring van de inhoud van de module Beheer, sturing en verbetering in de publieke gezondheid je aios M+G-2e fase beter begeleiden.
  • heb je ervaren hoe het is om theorie uit de module Beheer, sturing en verbetering in de publieke gezondheid toe te passen in de praktijk.

Voor wie

Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios M+G 2e fase, of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios M+G 2e fase onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je praktijkopleider van een aios 2e fase? SOGEON betaalt dan dit jaar voor jouw deelname aan het SOGEON congres voor opleiders M+G op 20 september 2023 plus één andere dag didactische scholing. Als deze dag didactische scholing die andere dag is, vul dan s.v.p. de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Docenten

  • Dr. Thomas Plochg, directeur NPHF Federatie voor gezondheid.
  • Anja Koornstra, opleider MPH en moduledocent Beheer, sturing en verbetering in de publieke gezondheid.
  • Inge Douwes, opleidingsmanager MPH en moduledocent Beheer, sturing en verbetering in de publieke gezondheid.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers deze module met een 8,3.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.