030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Praktijkopleiderscholing beheer sturing en verbetering Print

Erkende didactische scholing voor praktijkopleiders

‘Beheer, Sturing en Verbetering in de publieke gezondheid’: de highlights van deze module en de rol van de praktijkopleider in het begeleiden van aios.

In het kort

Publieke, private en professionele governancesystemen… Ze staan centraal in de module Beheer, Sturing en Verbetering in de publieke gezondheid: één van de grote modules van de opleiding M+G-2e fase. Maar governance maar wat ook alweer in, en wat moet je als praktijkopleider van een aios 2e fase hierover weten? Hoe help je de aios een goed onderwerp voor deze module te kiezen? En hoe kun je als praktijkopleider je aios begeleiden bij het stellen van een goede sturingsvraag?

Tijdens deze scholingsdag komt het aan bod! Ook benutten we de scholingsdag voor educatief partnerschap: de ontmoeting en uitwisseling tussen de opleiders uit de praktijkinstellingen en het onderwijsinstituut. Dit is belangrijk voor een optimale samenhang tussen onderwijs en praktijk.

Wat je leert

Tijdens deze dag komt o.a. aan bod:

  • Governance in de publieke gezondheidszorg: welke governancesystemen kennen we en hoe beïnvloeden de verschillende kenmerken van deze systemen onze mogelijkheden om te sturen in de publieke gezondheidszorg? We wisselen ervaringen uit en discussiëren over hoe je je aios kan helpen deze theorie toe te passen in de praktijk.
  • Hoe gaat mijn aios aan de slag in de module Beheer, Sturing en Verbetering? Wat is een passende sturingsvraag? In de middag oefenen we zelf met de materie en staan we stil bij hoe je je aios kan ondersteunen bij deze module. Ook hier is er ruime gelegenheid om eigen casuïstiek in te brengen, uit te wisselen en te reflecteren op je rol als praktijkopleider bij de begeleiding van jouw aios.
  • Verder vragen we je om vóóraf de studiehandleiding van de module Beheer, Sturing en Verbetering zorgvuldig door te lezen. Hierin komt o.a. aan bod hoe je een geschikt onderwerp voor de moduleopdracht kunt kiezen; een taak die gezamenlijk aan aios én praktijkopleider is toevertrouwd.

Na afloop van deze module:

  • Heb je je kennis over governance in de publieke gezondheid opgefrist;
  • kun je met meer kennis en ervaring van de inhoud van de module Beheer, Sturing en Verbetering je aios M+G-2e fase beter begeleiden;
  • heb je indruk gekregen hoe het is om theorie uit de module Beheer, Sturing en Verbetering toe te passen in de praktijk.

Voor wie

Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios M+G-2e fase, of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios M+G-2e fase onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Financiering

De kosten voor de didactische scholing bedragen € 435.

Als je praktijkopleider bent van een gesubsidieerde aios 2e fase betaalt SOGEON één dag didactische scholing. Als dit op jou van toepassing is vul dan s.v.p. bij de factuurgegevens de factuur-referentie ‘SOGEON’ in, om ervoor te zorgen dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan de didactische scholing.

Docenten

  • Thomas Plochg, directeur NPHF Federatie voor gezondheid
  • Anja Koornstra, opleider MPH en moduledocent Beheer, Sturing en Verbetering
  • Anne-Marie Niekamp, arts M+G, instituutsopleider 2de fase opleiding voor artsen M+G en moduledocent Beheer, Sturing en Verbetering
  • Inge Douwes, opleidingsmanager MPH en moduledocent Beheer, Sturing en Verbetering

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers deze module met een 8,3.

Contactpersoon

Anna Julia Janssen
a.janssen@nspoh.nl
030 810 05 00

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.