030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Participatiewet Print

In het kort

Als arts en arbeidsdeskundige is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de actuele regelgeving rondom de Participatiewet. Wil je daar meer over leren? En weten hoe je je dienstverlening en adviesvaardigheden met die kennis kunt optimaliseren? Doe dan deze driedaagse module.

Wat je leert

Actuele regelgeving en de consequenties daarvan voor cliëntadvies

Deze driedaagse module is deel drie in de serie ‘Sociaal medische advisering’. Je kunt deze module volgen als bij- en nascholing of als keuzeonderwijs binnen je medische vervolgopleiding. Tevens is deze module incompany uit te voeren.
We gaan in op de relevante aspecten van de Participatiewet, die in 2015 de wet Werk en Bijstand heeft vervangen. Goede advisering vergt een multidisciplinaire samenwerking tussen bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, sociaal-medisch adviseurs en andere professionals. Daarom besteden we ook aandacht aan de impact van de regelgeving op de positie van alle belanghebbenden.
Het onderwijs wordt gegeven aan de hand van casuïstiek.

Na afloop van deze driedaagse module:

  • ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de regelgeving, de actualiteiten in de sma van de Participatiewet en de samenhang in het sociaal domein.
  • weet je wat de consequenties van de wetgeving zijn voor jouw adviezen aan cliënten.
  • weet je wat jouw rol is in het multidisciplinaire veld.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door Theo Trompetter, arts, Trompetter & Partners.

Voor wie

Voor artsen, arbeidsdeskundigen en andere professionals die te maken hebben met de Participatiewet en de bijzondere bijstand.

Voor arbeidsdeskundigen is deze module opgenomen in het overzicht met geaccrediteerde activiteiten van de NvvA die er 12 PE punten aan heeft toegekend. Wil je voor deze module graag accreditatiepunten ontvangen van de NVvA? Stuur dan uiterlijk 6 weken voor aanvang van de module een mail naar de contactpersoon van deze module.

Toelatingseisen

Diploma basisarts of anderszins relevante werkervaring in het werkveld.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers deze module met een 8,5.

Praktische informatie

Mocht je accrediterende instelling er niet tussen staan en wil je wel graag punten voor jouw specialisme, neem dan minstens 6 weken voor de startdatum contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.