030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

DIDO Omgaan met lastig of storend gedrag van deelnemers Print

In het kort

Geef jij onderwijs en erger je je weleens aan sommige deelnemers? Of vertonen deelnemers storend gedrag en zou je daar graag iets aan doen? Doe dan mee aan deze DiDO-workshop. Op deze actieve avond leer je waarom bepaald gedrag jou triggert én wat je eraan kunt doen.

Wat je leert

Die deelnemer die duidelijk niet mee wil doen en gapend achterover hangt. Alleen met z’n telefoon bezig is. Of het juist steeds beter weet en telkens weer met je in discussie gaat. Herkenbaar lastig gedrag van deelnemers voor veel docenten.

Vrijwel iedereen wordt wel door bepaald lastig gedrag getriggerd. Wat zegt dat over jouzelf als persoon? En welke mogelijkheden heb je om te interveniëren? Op deze vragen gaan we in op deze avond.

We kijken in de workshop niet alleen naar de achtergrond waarom bepaald gedrag jou triggert en welke interventiemogelijkheden je hebt. Je gaat ook zelf actief aan de slag met een eigen casus, die je oefent samen met een acteur. Bij de overige rollenspelen reflecteer je samen met de groep op wat je observeert. Om iedereen de gelegenheid te geven te oefenen, werken we in een kleine groep van 8 mensen.

We starten de avond met samen eten, waarna we rond 18.30 uur aan de slag gaan.

Na afloop van deze avond:

  • weet je beter wat je triggert bij gedrag wat je als storend of ergerlijk ervaart van deelnemers.
  • ken je enkele interventiemogelijkheden bij storend gedrag.
  • kun je interveniëren bij je eigen casus omtrent storend gedrag.
  • kun je reflecteren op het gedrag/de emotie/de reactie van jezelf en anderen bij de rollenspelen.

Docenten

De workshop wordt gegeven door drs. B. (Barend) van Tussenbroek, klinisch psycholoog BIG, psychotherapeut, GZ-psycholoog, psycholoog NIP.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor opleiders en docenten die lesgeven bij de NSPOH.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2022 kreeg deze module van de deelnemers een 8,0.

Een deelnemer noteerde: “Barend heeft een geheel eigen manier om mensen in een ontvankelijke toestand te brengen. Daardoor blijft het geleerde heel goed hangen.”

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.