030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Masterclass Arbeidsparticipatie: maak kennis met het ‘Waarderend onderzoek’ Print

In het kort

Als professional op het gebied van arbeidsparticipatie help je onder meer psychisch kwetsbare mensen bij het vinden en behouden van werk. Er zijn verschillende methoden en technieken om dit te bereiken. Wil je daar in één dag mee kennismaken? En wil je leren hoe werknemer én bedrijf daarvan profiteren? Doe dan deze masterclass Arbeidsparticipatie.

Wat je leert

MMM en het ‘waarderend interview’

De masterclass is een onderdeel van het succesvolle landelijke project ‘Mensen Met Mogelijkheden’ (MMM). Binnen dit project zoeken werkgevers, professionals en ervaringsdeskundigen naar wenselijke en haalbare (werk-)situaties. Je kunt deze masterclass volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.

In één dag maak je kennis met het MMM-project en het inspiratieboek. Je hoort ervaringen en krijgt voorbeelden waarmee je concreet aan de slag kunt. Daarnaast presenteren we het ‘waarderend interview’. Deze praktische en concrete benadering biedt oplossingen waarin de belangen van werknemer én werkgever worden behartigd.

In voordrachten en discussies komen praktische aspecten aan de orde, zoals ‘(regionale) samenwerking’ en ‘kansen zien en verzilveren’. Bovendien krijg je voorbeelden en hoor je ervaringen van werkgevers, professionals en ervaringsdeskundigen.
Na het volgen van de masterclass ben je bekend met het ‘waarderend onderzoeken’ in de context van MMM en kun je deze aanpak uitdragen binnen je organisatie. Het gaat hierbij niet alleen om het toepassen van een methodiek (acting) maar vooral om een aanzet tot het ‘zijn’ van een MMM-professional (being).

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door drs. Marea de Bruijn en dhr. Onno Geveke met medewerking van direct betrokkenen van het MMM-project.

Voor wie

Voor professionals die mensen willen helpen om het beste uit zichzelf te halen
Ben je een arbeidsdeskundige, een loopbaancoach, een re-integratieprofessional of een andere specialist op dit vlak? Doe dan deze eendaagse masterclass.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.