030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

DIDO Maak je onderwijs interactief Print

In het kort

Wil je graag inspiratie om jouw onderwijs levendig en effectief in te vullen? In deze workshop leer je hoe je jouw onderwijs interactiever kan maken. Daarbij ga je zelf werkvormen ervaren en sparren met collega-docenten.

Wat je leert

Valkuil bij het geven van onderwijs over een onderwerp waar je veel van weet, is dat je vooral zelf veel aan het woord bent. Of dat de interactie vooral bestaat uit vragen stellen aan de deelnemers. Vanuit breindidactiek weten we echter dat deelnemers diepgaander leren als ze zelf actief iets maken of bedenken in plaats van passief naar een docent te luisteren.

In deze workshop verdiepen we ons zowel in het ‘waarom’ als in het ‘hoe’ van interactief onderwijs. We gaan praktisch aan de slag. Welke soorten interactieve werkvormen zijn er? Hoe maak je een keuze, passend bij de leerdoelen van je onderwijs? En waar moet je op letten bij de uitvoering?

Tijdens deze workshop krijg je tijd om met collega-docenten ideeën uit te wisselen en deze toe te passen in je eigen lesontwerp.

Na afloop van deze workshop:

  • kun je uitleggen wat interactief onderwijs inhoudt en wat de meerwaarde hiervan is.
  • kun je een lesontwerp verrijken met interactieve werkvormen.

Aanvullende informatie:

  • Neem ter voorbereiding een eigen les mee die je interactiever wilt maken.
  • Deze workshop is inclusief diner.
  • Bij vragen kun je mailen naar dido-scholingen@nspoh.nl.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door:

  • Annechien Verkerk, onderwijskundige NSPOH.
  • Heleen van Deuzen, onderwijskundige NSPOH.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor docenten en opleiders die lesgeven bij de NSPOH en die met een frisse blik naar hun eigen onderwijs willen kijken.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers deze module met een 8,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.