030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Leefstijladviseur bouw Print

In het kort

Introductie Bouw NSPOH -2Verschillende factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van een ongezonde werk- en levenswijze. Werk jij als arbeid en gezondheidsprofessional in de bouw en wil je leren hoe je bouwvakkers motiveert tot gezond gedrag? Wil je de bouwsector omvormen tot een gezonde werkomgeving? Doe dan deze tweedaagse module Leefstijladviseur bouw.

Wat je leert

Leer hoe je gezond gedrag in de bouw beïnvloedt en bevordert

Deze tweedaagse module wordt in opdracht van Volandis uitgevoerd en leidt op tot leefstijladviseur voor de bouw. De module is een vervolg en verdieping op de tweedaagse module Introductie Bouw. De module is tevens een onderdeel uit het complete leertraject Werkadviseur bouw.

In deze module staan gezond gedrag en een gezonde werkomgeving centraal. De nadruk ligt op professionele begeleiding met leefstijladviezen en interventieplannen. Hierbij komen aspecten aan bod als:

  • omgaan met weerstand.
  • versterken van commitment.
  • voorkomen van terugval.

Tijdens de module vergroot je je kennis en inzichten in gezond eten en bewegen. Die inzichten behandelen we op basis van het ‘BRAVO’ concept en de energiebalans. Daarnaast besteden we ruimschoots aandacht aan het leren omgaan met ambivalentie en het toepassen van gedragsbeïnvloedingtechnieken. We werken met specifiek voor Volandis ontwikkelde procedures en hulpmiddelen.

De opzet van de module is praktisch en interactief, waarbij we korte inleidingen en praktische oefeningen met elkaar afwisselen. De leerstof is gebaseerd op casuïstiek uit de eigen bouwpraktijk.

Na afloop van deze tweedaagse module:

  • heb je inzicht in de belangrijke (f)actoren die een rol spelen bij de ontwikkeling van een (on)gezonde werk- en levenswijze.
  • leer je, op basis van specifiek voor Volandis uitgevoerd onderzoek, hoe je – specifiek in de bouw – gezond gedrag kunt beïnvloeden en bevorderen.

Docenten

Introductie Bouw NSPOH -2018Het onderwijs wordt verzorgd door:

  • Frans Vlek, bewegingswetenschapper en psycholoog, senior trainer NSPOH.
  • Nicole Siers, bewegingswetenschapper, opleider NSPOH.

Voor wie

Arbeid en gezondheidsprofessionals die werkzaam zijn in de bouwsector, of die daar speciale belangstelling voor hebben en zich willen registreren als Leefstijladviseur Bouw bij Volandis .

Toelatingseisen

Je kunt pas tot deze module worden toegelaten na afronding van de tweedaagse module Introductie Bouw.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.