030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Klinische dag 2019: Oncologie en Werk Print

In het kort

Op 13 juni 2019 publiceerde de NVAB de richtlijn “kanker en werk”. De nieuwe behandelingen van kanker leiden er toe dat kanker steeds vaker een chronische aandoening wordt. Ieder jaar krijgen in Nederland 40.000 werknemers de diagnose kanker. Tussen de 60 en 90% van deze werknemers keert binnen 1,5 jaar terug in eigen of ander werk. Om dit optimaal te kunnen ondersteunen hebben  patiënten artsen nodig die kennis hebben van kanker en werk.

Daartoe organiseert de NSPOH voor haar AIOS bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde deze klinische dag.

Wat je leert

Begeleiding van patiënten met kanker terug naar werk

Op deze dag willen we jou graag iets meegeven over de begeleiding van patiënten met kanker terug naar werk. Vragen en onderwerpen die centraal staan in dit re-integratieproces zijn:

  • welke rol heb je als bedrijfs- of verzekeringsarts hierin?
  • hoe versterk je jouw patiënt in dit proces?
  • welke mogelijkheden heb je als arts in dit proces?

Er zijn 5 workshops in twee rondes waaraan je kunt deelnemen. Je wordt ingedeeld.  Tijdens deze workshops staat het re-integratieproces centraal.

  • Wat zijn succesvolle interventies?
  • Welke belemmeringen ervaart de patiënt en welke belemmeringen ervaren bedrijfs- en verzekeringsartsen in het proces van begeleiding terug naar werk.
  • Wat betekent werk nog wanneer je kanker patiënt bent (geweest)?

Voor wie

Aios bedrijfs- en verzekeringsartsen.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.