030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Kennismaken met evidence based practice Print

In het kort

Evidence Based Practice (EBP) is een gestructureerd zoekproces om het beste antwoord te vinden op een vraag uit de medische praktijk. Wil je leren waar je kunt zoeken naar wetenschappelijke onderbouwde informatie binnen het domein arbeid en gezondheid? Wil je inzicht krijgen in de werking van PubMed en ander zoekmachines? Doe dan deze Introductie in Evidence Based Practice.

Wat je leert

Vragen stellen, informatie zoeken en beoordelen

Deze module is een (keuze-)onderdeel van de Master of Public Health. Je kunt hem ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.
Tijdens deze module ga je in tweetallen en onder deskundige begeleiding aan de slag. Je formuleert onderzoeksvragen uit de eigen praktijk en leert omgaan met de databases van de wetenschappelijke literatuur. Vervolgens ga je gericht zoeken naar het antwoord en leer je hoe je het gevonden resultaat kunt uitbreiden of inperken. Tot slot leer je het zoekresultaat beoordelen op relevantie en kwaliteit.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • heb je inzicht in de filosofie en werkwijze Evidence Based Practice (EBP).
  • kun je de gereedschappen van het Evidence Based Practice gebruiken.
  • ben je bekend met de belangrijkste (medische) informatiebronnen en zoekmethoden.
  • weet je hoe je onderzoekbare vragen formuleert en gericht naar antwoorden zoekt.
  • heb je handvatten voor het beoordelen van het zoekresultaat.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door drs F. van Zwieten, opleider/adviseur NSPOH

Voor wie

Geregistreerde bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, medisch adviseurs, artsen uit de publieke gezondheidszorg, A&O deskundigen, A&O psychologen, arbeidshygiënisten en andere arboprofessionals die EBP willen toepassen.

Toelatingseisen

Diploma basisarts.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.