030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Introductie Arbowet en verzuimbegeleiding Print

In het kort

Werknemers hebben recht op een veilige en gezonde werkplek. Dit recht is verankerd in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Deze wet dient als leidraad bij de begeleiding van werknemers en werkgevers in geval van arbeidsongeschiktheid en verzuim. Ben je een startende zorgprofessional en wil je meer kennis en ervaring opdoen met verzuimbegeleiding, arbowetgeving en keuringen? Doe dan de Introductie Arbowet en verzuimbegeleiding.

Wat je leert

Je kunt de module volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.

Deze driedaagse module behandelt de basisuitgangspunten en relevante wetsartikelen uit de Arbowet. Daarbij richten we ons op ziekte en arbeidsongeschiktheid. In drie dagen raak je bekend met specifieke aspecten waarmee je als arboprofessional te maken hebt. Bijvoorbeeld de wet- en regelgeving rondom een spreekuur, keuringen en (periodiek) medische onderzoek.
De module is gemakkelijk toegankelijk voor een startende professional. Je volgt het onderwijs na werktijd en wat je leert is direct toepasbaar in de praktijk. Als je wilt, kun je je eigen casus en ervaring inbrengen.

Na afloop van deze driedaagse module:

  • ben je bekend met de arbowetgeving en het publieke stelsel Sociale Zekerheid.
  • heb je inzicht in dienstverlenende taken van een bedrijfsarts op dit werkterrein.
  • ken je de basisbeginselen van sociaal-medische begeleiding en Arbokeuringen.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door:

  • Ineke van Werven, bedrijfsarts en opleider/adviseur NSPOH
  • Ger Kaldenberg, bedrijfsarts en opleider/adviseur NSPOH

Voor wie

Startende professionals (bijvoorbeeld basisartsen) die werken op het gebied van verzuimbegeleiding en/of de Arbowetgeving. De organisatie waar zij werken heeft niet de verplichting officieel erkend te zijn als arbodienst.

Toelatingseisen

Diploma basisarts

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2017 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.